SINERGIJA PODUZETNIŠTVA I ZNANOSTI

FER i Agencija za komercijalnu djelatnost potpisali Sporazum o suradnji na istraživačkim i razvojnim projektima, žele potaknuti mlade na ostanak u RH

Sinergijom poduzetništva i znanosti želi se mlade potaknuti na ostanak i zapošljavanje u domovini.
Mislav Grgić i Jure Sertić tijekom potpisivanja sporazuma između FER-a i AKD-a

Kroz potpisani Sporazum o suradnji s Agencijom za komercijalnu djelatnost (AKD), dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Mislav Grgić, stavio je nastavne, razvojne i istraživačke kapacitete FER-a na raspolaganje poduzetništvu i novim inicijativama. Potpisani Sporazum odnosi se na suradnju na zajedničkim istraživačkim i razvojnim projektima te apliciranju ka EU fondovima koji se odnose na ovo područje (IRI).

Glavni direktor Agencije za komercijalnu djelatnost Jure Sertić naglasio je da AKD doživljava organizacijsku-poslovnu transformaciju i kako prioritete te transformacije vidi u informacijskim, tehnološkim i naprednim tehničkim rješenjima te proizvodima iz područja identiteta i sigurnosti.

- Potpisivanjem ovog iznimno značajnog Sporazuma i budućim projektima koje ćemo ostvarivati kroz suradnju poduzetništva i znanosti, kao i naprednim tehnološkim rješenjima koja se iz te sinergije razvijaju, želimo potaknuti mlade ljude na ostanak u Republici Hrvatskoj te im omogućiti zapošljavanje u domovini - dodao je Sertić.

Buduća suradnja FER-a i AKD-a odnosit će se na pripremu i realizaciju razvojno-istraživačkih i drugih projekata u zemlji i inozemstvu koji su vezani uz razvoj, zajedničko prezentiranje i objavljivanje rezultata istraživanja, zajedničke javne istupe u cilju širenja istine o znanstvenim spoznajama vezanim uz realizaciju suradnje, kao i jačanja društvenog utjecaja djelatnosti, savjetodavne aktivnosti te druge oblike suradnje u ostvarivanju zajednički interesa.

Inače, AKD je tvrtka specijalizirana za proizvodnju naprednih osobnih i putnih dokumenata, pametnih kartica, visokozaštićenog tiska te implementaciju pratećih i cjelovitih IT rješenja u području identiteta i sigurnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:48