SMIJENJENI ZAMJENIK MINISTRA

Ferdelji kritizira Vladu: Ako ne znamo što nam je cilj, onda je svaki put kojim krenemo dobar put. Tako bar kaže Alisa u zemlji čudesa

Zagreb, 230112.Vladimir Ferdelji, pomocnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture za infrastrukturu. Ferdelji Predlaze konkretne promjene u sektoru infrastrukture RH.Foto: Darko Tomas / CROPIX
 Darko Tomas / CROPIX / Darko Tomas / CROPIX

ZAGREB - Da me pozovu da se vratim u Vladu, prihvatio bih poziv i dao bih sve od sebe da doprinesem boljitku države, ustvrdio je na konferenciji za novinare Vladimir Ferdelji, smjenjeni zamjenik ministra prometa, danas šef gospodarskog savjeta HSLS-a, te se žestoko obrušio na vladu Zorana Milanovića.

- Prema našim podacima industrijska proizvodnja pala je u prva tri mjeseca 5,3 posto, izvoz je pao 5,2 posto, zaposlenih je 2,3 posto manje. Samo je zaduženje poraslo, i to za 2,5 milijarde. Svojim dojučerašnjim kolegama najviše zamjera što nisu donijeli strategiju razvoja Hrvatske.

- Ako ne znamo što nam je cilj, onda je svaki put kojim krenemo dobar put. Tako bar kaže Alisa u zemlji čudesa - sarkastičan je bio Ferdelji.

Prisjetio se i kritike kako vladine mjere neće pokrenuti gospodarstvo, zbog kojih je ekspresno smijenjen s mjesta zamjenika sada već bivšeg ministra prometa Zlatka Komadine.

- Neke misli iz trećeg ešalona koje su tada bile heretičke sada se mogu čuti i iz usta ministara - zaključio je aludirajući na riječi premijera Zorana Milanovića koji ga je, nakon smjene, nazvao trećim ešalonom dužnosnika.

- Ono što će obilježiti 2012. je ponovni povratak u službenu recesiju - ustvrdio je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor te najavio da će ovogodišnja inflacija - veća od 3,5 posto - biti najveća u posljednih nekoliko godina.

Vlada se bavi isključivo kontrolom proračunskog deficita kao uvjeta za održavanje kreditnog rejtinga, a ništa nije napravljeno po pitanju provedbe društvenih reformi - u državnoj i lokalnoj upravi i samoupravi kao ni u državnim tvrtkama. Godinu dana smo do lokalnih izbora, a nismo smanjili broj općina, gradova, županija. Bez provedbe reformi neće doći do podizanja razine konkurentnosti gospodarstva - zaključio je Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 00:33