PRIMOPREDAJA VLASTI

Filip Zoričić u Puli službeno preuzeo vlast; Miletić: ‘U puno je boljoj poziciji nego što sam bio ja...‘

‘Samo u gradskom proračunu 46 milijuna kuna, a kada sam ja došao imali smo minuse‘, kazao je Miletić
Filip Zoričić sa suprugom
 Dusko Marusic/Cropix

Filip Zoričić od danas je službeno novi pulski gradonačelnik. Danas mu je službeno ovlasti predao IDS-ov Boris Miletić koji je na bio na čelu grada od 2006.

- Nastavit ćemo s projektima koje smo započeli i vjerujem da ćemo surađivati. Nastavit ćemo raditi sve ono što je dobro za grad, kazao je Miletiću novi gradonačelnik prilikom preuzimanja ovlasti.

Miletić, koji je bio najdugovječniji gradonačelnik u novijoj povijesti Pule, čestitao je Zoričiću i kazao mu da ima puno bolju startnu poziciju nego je imao on kada je preuzeo grad 2006.

- Novom gradonačelniku detaljno smo pripremili sve gradske projekte, izvješća o gradskim ustanovama i poduzećima. Naime, što se tiče financija, preko 164 milijuna kuna gradskog proračuna, proračuna javnih ustanova i poduzeća stoji na raspolaganju. Samo u gradskom proračunu 46 milijuna kuna, a kada sam ja došao imali smo minuse, kazao je Miletić. Dodao je da je Pula na početku njegova mandata plavila, nije bila izgrađena kanalizacija, došlo je do eksplozije plina.

- Novi će se gradonačelnik moći sada posvetiti ljepšim temama kao što je uređenje grada,kazao je Miletić. Nakon primopredaje vlasti, Zoričić je izašao na Forum gdje su građani spontano zapljeskali novom pulskom gradonačelniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:58