ULAZAK HRVATSKE U EU

Fischer i Pahor: 'Vjerujemo da će Ljubljanska banka biti riješena, jer bi u protivnom to bio udarac'

 AFP

Austrijski predsjednik Heinz Fischer i njegov slovenski kolega Borut Pahor razgovarali su, među ostalim, u srijedu u Beču o ulasku Hrvatske u EU predviđenom za 1. srpnja i s tim u vezi izrazili očekivanje da će se što prije uspješno pronaći rješenje za pitanje Ljubljanske banke.

- Razmijenili smo mišljenja o putu i pristupu Hrvatske u EU 1. srpnja ove godine - prenio je novinarima nakon zajedničkog susreta sa slovenskim predsjednikom austrijski predsjednik Fischer.

- Želimo i nadamo se da će se postojeći problemi oko Ljubljanske banke riješiti jer bi u protivnom, ako ti napori propadnu, to bio udarac. Zbog toga svu energiju treba upotrijebiti da se ta pitanja što brže riješe. Uspješno rješenje bit će dobro za Hrvatsku, za Sloveniju, za susjednu državu Austriju, kao i za cijelu EU - istaknuo je Fischer.

Slovenski predsjednik, kojemu je to prvi posjet inozemstvu od dolaska na čelo države, izrazio je uvjerenje da će danas ministri vanjskih poslova Slovenije i Hrvatske, koji se sastaju u Otočcu ob Krki, naći povoljno rješenje da bi slovenski parlament “pravodobno ratificirao hrvatski pristupni ugovor”. Slovenski predsjednik rekao je da će poduprijeti svako rješenje koje predlože dvije vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 21:12