MAGMA U GUBITKU

Fižulića će spašavati fond specijaliziran za balkanske bankrote?

Objavljeni rezultati za treće tromjesečje bilježe veći gubitak za čak 141,83 posto u odnosu na lani
 Skledar/CROPIX

ZAGREB - Prije samo mjesec i pol Goranko Fižulić govorio je da mu treba investitor sa 40 do 50 milijuna kuna da bi spasio Magmu. Jučer su novi rezultati poslovanja pokazali da je samo u trećem kvartalu ove godine ta tvrtka u gubitku od 102,6 milijuna kuna. Ukupno u prvih devet mjeseci 2010. Magma sada ima gubitak od 166 milijuna kuna.

Kompanija koju je biznismen i bivši ministar gospodarstva stvarao dvadeset i jednu godinu proživljava svoje najteže dane. Vijest o investitoru-spasitelju, koja je trebala biti objavljena jučer, odgođena je do sutra. Magmina dionica, koja pada već tri godine, jučer je pala dodatnih 10 posto.

Dubinsko snimanje

Goranko Fižulić je bez komentara jer sve što sada kaže može dodatno ugroziti kompaniju. Ali Jutarnji list jučer je dobio potvrdu da je investicijski fond CRG Capital obavio dubinsko snimanje i spreman je uložiti u Magmu. - Da, radimo na investiranju u Magmu ili dijelove Magme, ali detalji su još uvijek tajni - izjavio nam je Parham Pouladdej, direktor CRG-a. Taj je fond, inače, specijaliziran za ulaganja u posrnule kompanije u istočnoj i središnjoj Europi. Fond ima urede u Bostonu, New Yorku i Beču, a dosad su ulagali u problematične kompanije u Mađarskoj, Češkoj, Poljskoj, Estoniji, Litvi i Latviji.

Priopćenje za burzu

Magma je jučer objavila rezultate za treće tromjesečje 2010., koji bilježe povećanje gubitka za čak 141,83 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Plan Uprave bio je da rezultate za treći kvartal objavi istodobno kad i ime strateškog ulagača, ali očito s potencijalnim investitorom još nije postignut dogovor.

U priopćenju za burzu Magma naglašava da posluje u “iznimno složenim okolnostima, koji su daleko više posljedica nedostatka obrtnih sredstava negoli krize osobne potrošnje”.

U devet mjeseci ove godine Magmini prihodi iznosili su 425,83 milijuna kuna, što je 33 posto manje nego lani. Magma je uspjela smanjiti rashode, ali “samo” 17,45 posto, ne toliko da bi izdržala veliki pad prihoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:41