ZAMJENA IDENTITETA

'FLOMASTERIMA SU PISALI IMENA I PREZIMENA LJUDIMA PO RUKAMA' Splitski doktor opisao kaos u KBC-u Split: 'Ravnatelj Meštrović nije odgovoran za grešku'

 
 Božidar Vukičević / CROPIX

Dr. Zdeslav Benzon iz splitske podružnice Hrvatskog liječničkog zbora komentirao je u razgovoru za N1 televiziju zamjenu identiteta pacijentica u KBC-u Split. Stao je u obranu ravnatelja KBC-a Split Julija Meštrovića koji je zbog te pogreške podnio ostvku.

- Pozdravljamo moralan čin profesora Meštrovića, ali smatramo da on kao ravnatelj bolnice nije izravno odgovoran za ružnu stvar koja se dogodila. Mislim da se može istražiti tko je odgovoran za ovaj slučaj, rekao je dr. Benzon.

- Kada vam odjednom dođe 50 pacijenata iz Doma za starije bez dokumenata, mnogi nisu kontaktibilni, onda su djelatnici znali flomasterima napisati ljudima ime i prezime po rukama. Nažalost, moguće je da se ovakav slučaj dogodi jer nitko nije pripremljen za ovakve slučajeve kada odjednom puno pacijenata dođe, rekao je dr. Benzon koji pretpostavlja da je do greške došlo odmah kod prijema pacijenata kada je vjerojatno došlo do zamjene povijesti bolesti.

Kada se pronađe pravi krivac ostavka profesora Meštrovića ne bi smjela biti prihvaćena, smatra Benzon.

Kaže da je dr. Meštrović jedan dobar ravnatelj koji svakome daje priliku da iznese svoje ideje, nikoga nije odbio kada ga je tražio za razgovor, ni djelatnike ni pacijenete i uvijek je našao vremena za sve koga je nešto tištilo da mu pomogne.

- Dosta je napravio za splitsku bolnicu u pogledu opreme i organizacije i bilo bi šteta da ostanemo bez tako dobrog ravnatelja u ovom trenutku, zaključuje dr. Benzon u razgovoru za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:13