OGLASILI SE

Fortenova grupa o svom privedenom menadžeru: ‘Osuđujemo svaku vrstu nasilja‘

Miodrag Borojević, zamjenika predsjednika Upravnog odbora i neizvršni direktor grup, priveden je zbog nasilja u obitelji
Ilustracija, Fortenova

Predsjednik Upravnog odbora Fortenova grupe (bivši Agrokor, op.a.) Maksim Poletaev, te glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora tvrtke Fabris Peruško, oglasili su se danas o slučaju svog kolege Miodraga Borojevića, zamjenika predsjednika Upravnog odbora i neizvršnog direktora grupe, koji je prošlog tjedna priveden zbog nasilja u obitelji.

Prema pisanju medija, on je 31. siječnja priveden i zadržan, a dan kasnije prepaćen na sud gdje je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna kao i mjera zabrane pristupa supruzi.

- Osuda svake vrste nasilja i neprihvatljivost kršenja bilo čijih temeljnih ljudskih prava ugrađena je u vrijednosti i etički kodeks Fortenova grupe. Nasilje je u dubokoj suprotnosti s našim kompanijskim i osobnim vrijednostima - rekli su u zajedničkoj izjavi Maksim Poletaev i Fabris Peruško, te dodali kako će svako ponašanje bilo koga iz Fortenova grupe koje nije u skladu s etičkim kodeksom i vrijednostima kompanije biti na odgovarajući način sankcionirano.

Borojević, rođen u Osijeku, jedan je od najvažnijih ljudi Fortenova grupe. Istaknuti je gospodarstvenik s međunarodnim iskustvom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:14