AKCIJA SPAŠAVANJA

FOTO: 'AKO JOŠ NETKO IMA OVAKO GENIJALNU IDEJA, NEKA SJEDNE I RAZMISLI, PROĆI ĆE' Od ponoći do 4 ujutro spašavali mladiće sa Sljemena

 HGSS

Premda je Sljemensko skijalište zatvoreno zbog toplog vremena, skijaška staza je ipak u vrlo dobrom stanju piše Hrvatska gorska služba spašavanja na svojim stranicama.

Dobra staza je izmamila trojicu mladića koji su se plastičnim korito-sanjkama upustili u avanturu i jurnuli niz crveni spust. No, mladići nisu računali s velikom brzinom na uređenoj stazi te su završili na drvetu s desne strane slalom livade. Vozač sanjki zadobio je prijelom desne potkoljenice, dok su ostala dva putnika bila neozlijeđena.

HGSS

Foto: HGSS

Budući da nisu imali mobitele, jedan od sudionika sanjkanja pješke se popeo do Tomislavca gdje je pozvao Hitnu pomoć. Nedugo nakon poziva jedan spašavatelj koji živi u blizini se uputio na vrh i spustio se do unesrećenog te mu pružio prvu pomoć. Kada je stigao i ostatak spasilačke ekipe, unesrećeni je pregledan, pružena mu je prva pomoć te je imobiliziran i pješice transportiran do dna crvenog spusta gdje ga je preuzelo vozilo Hitne pomoći i odvezlo u bolnicu Sv.Duh. Cijela akcija spašavanja trajala je od ponoći od četiri sata ujutro.

HGSS

Foto: HGSS

HGSS apelira na potencijalne pustolove da se ne upuštaju u ovakve avanture kako posljedice ne bi bile još gore. Kako kažu u svojem tekstu - ne iskušavajte sreću beskonačno jer „Sve je lako kad si mlad“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:31