NOVO LJETNO LICE NOĆNOG ŽIVOTA METROPOLE

FOTO Australka: Uzbudljivije je u Zagrebu nego u Melbourneu

ZAGREB - Sat na zagrebačkom glavnom trgu pokazuje 23. Sparina se još osjeti u zraku, ali to ne smeta mnoštvu građana i turista koji i dalje šetaju zagrebačkim ulicama, ispijaju hladna pića na terasama kafića, uživaju u uličnim performansima ili se jednostavno samo voze biciklima.

Sve je dupkom puno

Zagreb je noću življi nego inače.

- Nikada nismo doživjeli takvo što. Svi su vani na terasama i uživaju, a Zagreb je kontinentalni grad. Atmosfera u gradu je odlična, ne znam bih li mogla usporediti ovo što sam doživjela u hrvatskoj metropoli s bilo kojim gradom u kojem sam bila, čak i s mojim Melbourneom - kaže Sherenja Pandeji iz Australije.

Nju i njezino društvo zatekli smo u Tkalčićevoj ulici koja je bila dupkom puna. Gotovo da se nije moglo naći slobodno mjesto na terasi, a šetnju kroz ulicu onemogućavali su brojni ljudi koji su uživali u ljetnoj noći.

Na isti prizor naišli smo i na Cvjetnom trgu i u Bogovićevoj ulici.

Nešto prohodnije bilo je u Ilici, gdje smo sreli veselo društvo koje je krenulo prema Strossmayerovu šetalištu.

- Došla sam na nekoliko dana u Zagreb i mogu reći da sam oduševljena. Studirala sam ovdje i nakon toga otišla u Njemačku. Zagreb je napredovao u posljednjih nekoliko godina, atmosfera je jednostavno odlična. Zagreb je stvarno svjetska metropola - kaže Marija Lončar.

Druge lokacije

Kako su sati odmicali, tako je grad postajao prazniji. Ali nisu svi otišli kućama nego su izlazak nastavili u nekom od brojnih noćnih klubova. Green Gold na Radničkoj ulici bio je prepun, kako turista tako i Zagrepčana koji su ljeto odlučili provesti u metropoli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 00:27