KOMEMORACIJA U SPLITU

FOTO Boris Dežulović: Do posljednjeg trenutka sam vjerovao da je to još jedan njegov zajeb

Brojni Splićani oprostili su se danas na Pjaci od Milorada Bibića Mosora, prerano preminulog novinara i dobrog duha Splita i Dalmacije
 Duje Klaric / CROPIX

SPLIT - Brojni Splićani, među kojima su bili i junaci njegovih knjiga, "Zakon Pjace" i "Zadnja pošta Riva", oprostili su se danas na Pjaci od Milorada Bibića Mosora, prerano preminulog novinara "Slobodne Dalmacije" i dobrog duha Splita i Dalmacije.

Ispred Stare gradske vijećnice okupili su se mnogi kojima je Pjaca bila i ostala 'dnevni boravak' kako bi uz taktove njegove omiljene pjesme "Hey Jude" ispratili jednoga iz svoje klape, piše Slobodna Dalmacija .

SVI ŽALE ZA MOSOROM Josipović: Bio je velik i dobroćudan, britak i lucidan; Kerum: Uh, Split je puno izgubio...

ANTE TOMIĆ: S Mosorom se čitav život činio kao jedna krasna zajebancija

Pročitajte što je Mosor za Nedjeljni napisao o popularnom hrvatskom košarkašu: Dino Rađa me je usred mrkle noći bacio u more i ostavio na pučini!

Književnik i novinar Boris Dežulović kazao je kako je do posljednjeg momenta vjerovao da je sve ovo bio samo jedan Mosorov dobar zajeb, ali je stvarnost ipak drugačija.

Ispalo je da nas je Mosor svojim odlaskom prvi put naidija šta nismo očekivali od čovika koji je ima puno prijatelja.

- Bija je čovik u čijin knjigama nije bilo negativaca, bija je kao oni duh iz Aladinove lampe. Mosor je bija dobri div iz Tršćanske ulice i takvog ćemo ga pamtiti – kazao je Dežulović.

Na osobitu dobrotu i vedrinu prerano preminulog kolege i prijatelja na komemoraciji se osvrnuo i Krunoslav Kljaković, glavni urednik " Slobodna Dalmacija ":

- Mislim da je Mosor utisnuo posebni timbar "Slobodnoj", da je postao njezin zaštitni znak i da mu pripada mjesto u kući slavih uz dva Joška, uz Smoju, uz Popa i druge naše besmrtnike koje mlađi naraštaji novinara, prvenstveno radi sebe, ne bi smjeli zaboraviti.

I zato te, Mosore moj, u jednu ruku puno ne žalim nego ti čak i malo i zavidim. Jer, ti su u svojih 60 godina dao svojoj obitelji, svojim kolegama i prijateljima, svom gradu i svojoj novini, toliko ljubavi, vedrine i odanosti koliko mnogi drugi ne bi dali ni u sedam života – rekao je Kljaković.

U knjigu žalosti na Pjaci upisali su se brojni građani i poznati Splićani poput karikaturista Davora Štambuka, bivših košarkaša Dina Rađe i Željka Jerkova, nogometnih trenera Stanka Poklepovića Špace i Martina Novoselca, glazbenika Z latana Stipišića Gibonnija i Lukyja, te predsjednika HNK "Hajduk" I RNK "SPLIT", Hrvoja Maleša i Slavena Žužula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 07:24