DRAMA

FOTO: BRANITELJI NA NOGAMA ZBOG INTERVENCIJE U PARKIĆU U CENTRU VODICA 'Hrvatski grb od cvijeća pretvorili su u agresorsku petokraku!'

 
 /

Desetak vodičkih dragovoljaca Domovinskog rata okupilo se u srijedu navečer ispred parkića u središtu Vodica, nasuprot zgrade stare općine. Povod njihova okupljanja i izljeva bijesa i ogorčenja, kojemu smo svjedočili, je taj što je novim posađenim cvijećem u parkiću oblikovana, kako tvrde, crvena zvijezda petokraka. I odista, zvijezda petokraka nazire se i na fotografijama koje smo snimili.

- Ovo je nečuveno i nedopustivo. Dosad je u ovom parkiću posađenim cvjetovima stajao hrvatski grb, a sada sve domoljube i branitelje Vodica provociraju s mrskom zvijezdom petokrakom, simbolom agresorske vojske protiv koje su se borili i ginuli hrvatski branitelji. Petokraka je postavljena tek dvadesetak metara od spomenika poginulim vodičkim braniteljima. Poručujem gradskim vlastima i nadležnoj komunalnoj tvrtki da ako hitno ne uklone zvizdu, osobno ću već tijekom ove večeri traktorom izorati cijeli park - ogorčeno nam je kazao Rade Juričev Sudac, legendarni tenkist 113. brigade.

Za ovaj slučaj gradonačelnica Vodica Nelka Tomić doznala je kad smo je nazvali mobitelom i tražili njezino očitovanje.

- Prvi put čujem za zvijezdu u parku. Moram nazvati Stanka Birina, direktora Leca, gradske tvrtke koja brine o zelenim površinama - rekla nam je vodička gradonačelnica.

Nekoliko minuta kasnije nazvala je ovog novinara i kazala sljedeće:

- Kako mi je prenio direktor Birin, nema ni govora da se radi o petokraki. Novim zasadima napravljen je crveni cvijet koji je već dugi niz godina u logotipu Turističke zajednice grada Vodica. Također mi je objašnjeno da su u parku ovaj put veći dio od dasadašnjeg zasadili zelenom travom, pa više nije bilo mjesta za hrvatski grb koji je bio prije tamo - kazala je gradonačelnica dr. Nelka Tomić.

Logotip Turističke zajednice Vodica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 05:00