VJETAR OTEŽAVA GAŠENJE

FOTO: BUKNUO POŽAR U BRELIMA Zatvorena cesta iznad hotela, magistralom se vozi usporeno

Makarska, 160515.Pozar koji je buknuo nesto prije 14 sati ispod Jadranske magistrale u mjestu Brela kod Makarske stavili su pod kontrolu oko 15 sati pripadnici DVD-a Brela, Baska Voda, Makarska, Tucepi i Podgora s vecim brojem vozila, a u sanaciji pozarista je pomogao i kanader. Uzrok pozara je za sada nepoznat, a izgorila je veca povrsina borove sume i raslinja. Promet magistralom se odvijao otezano.Na fotografiji: kanader sanira pozariste u Brelima.Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
 Ivo Ravlic / CROPIX / CROPIX

BRELA - Požar koji je buknuo u borovoj šumi u Brelima u subotu oko 14 sati gase vatrogasci svih dobrovoljnih vatrogasnih društava od Brela do Podgore, doznaje se od glavnog vatrogasnog zapovjednika Splitsko-dalmatinske županije Dražena Glavine. U gašenje požara u popodnevnim satima uključili su se i kanaderi.

Vatra je izbila nedaleko raskrižja državne ceste D8 i lokalne prometnice na zapadnom ulazu u Brela iznad breljanskih hotela, pa je ta prometnica zatvorena, a na jadranskoj magistrali kod Brela prometuje se usporeno.

Prema riječima Glavine koji vodi gašenje požara, širenje vatre potpomognute jakim jugom obuzdano je prema zapadu, a vatrogasci ulažu maksimum napora kako bi obuzdali daljnje širenje vatre prema jadranskoj cesti.

Vatra za sada ne prijeti breljanskim kućama ni hotelima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:29