IZLJUBILI SE NA KAVI

FOTO Čačić: 'Pusić i ja surađujemo 22 godine i uvijek nam je opći interes bio iznad osobnog'

'Mislim da Čačić treba ostati u Vladi jer bi bilo destabilizirajuće da on ode', izjavila je Pusić pred novinarima
Kaposvar, Madjarska, 290612.Sud u Kaposvaru danas objavljuje presudu Radimiru Cacicu zbog izazivanja tesko prometne nesrece 2010. u kojoj su poginule dvije osobe. Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

NOVO 12:35 SVETI MARTIN NA MURI - Potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić ipak je podržala predsjednika stranke Radimira Čačića u njegovom naumu da ostane u Vladi unatoč nepravomoćnoj presudi kojom je proglašen krivim za izazivanje teške prometne nesreće u kojoj su poginule dvije osobe. Pusić u subotu nije stigla u Toplice Sveti Martin na prvi dan sportskih susreta HNS-a pa su mediji to okarakterizirali kao znak raskola u stranci, no dan kasnije Pusić je sve to demantirala. U Međimurje je stigla nasmijana i u dobrom raspoloženju, a sa Čačićem se po dolasku srdačno izljubila i zagrlila. Zajedno su popili kavu u dobroj atmosferi.

- O svom stavu o nepravomoćnoj presudi do sada nisam govorila tako da je ono što je objavljeno u medijima čista fabrikacija koja šteti Vladi. Prvi cilj HNS-a je stabilnost Vlade i u tom smislu smatram da Čačić treba ostati na svojoj poziciji jer bi njegov odlazak bio destabilizirajuć. Ali isto tako smatram da se o nepravomoćnoj presudi treba raspravljati u stranci, kao uostalom o svim problemima - naglasila je Pusić dodavši da Vlada mora biti odgovorna i sposobna koncentrirati se i kad je lako i kad je teško.

Na pitanje o svom odnosu sa predsjednikom stranke Pusić je istaknula da sa Čačićem surađuje već godinama i da im se stavovi oko bitnih stvari podudaraju.

- Već dugo raspravljamo o raznim stvarima na razne načine ali uvijek vučemo u istom smjeru. Ovo jest osjetljiva situacija i o njoj se također treba razgovarati i raspravljati - istaknula je Pusić.

Složio se s tim i predsjednik HNS-a Radimir Čačić naglasivši da se s Vesnom Pusić nikad nije razišao ni u jednom strateškom pitanju.

- Surađujemo već 22 godine i uvijek smo stavili opći interes i interes stranke iznad vlastitog - naglasio je Čačić.

- Trenutak u kojem sam se našao prije dvije i pol godine bio je težak i tražio je ljudsko povjerenje koje sam ja i dobio. I sada, nakon izraženog stava HNS-a, nakon što su naši koalicijski partneri prihvatili taj naš stav i izašli s nama na izbore, nakon što su nam birači dali povjerenje i nakon što je sud potvrdio da je sve što sam govorio bila istina, sada se otvara tema moje pozicije u Vladi. Očito je da su tu neki drugi razlozi i motivi koji nemaju veze sa presudom - zaključio je Čačić.

11:16 HNS je jučer održao sjednicu Središnjeg odbora na kojoj se raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji. Tajnik HNS-a obišao je podružnice, a i primili su u Stranku neke nove članove.

U sklopu izvješća o trenutnoj političkoj situaciji koje je iznio predsjednik Stranke i potpredsjednik Vlade Radimir Čačić bilo je riječi i o nepravomoćnoj presudi, no rasprave o Čačićevoj političkoj budućnosti nije bilo.

Potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je da se Stranka posljednjih dana suzdržavala izjašnjavati jer nije mudro ni nužno da se odmah komentiraju nepravomoćne presude, ali da je zbog prevelikog interesa javnosti zaključeno da trebaju ponoviti stavove stranke.

NEDJELJNI OTKRIVA Vesna Pusić se povjerila suradnicima: Čačić bi ipak trebao otići!

Stoga bi danas u 12 sati na konferenciji za novinare HNS-ovci trebali izreći stav u vezi s presudom.

Što se tiče ostalih tema na sjednici Predsjedništva, Čačić je kazao da se narodnjaci pripremaju za lokalne izbore na kojima će potvrditi status treće najjače stranke. Izrazio je zadovoljstvo s novih 2000 članova, pa sada iskaznice HNS-a ima 42.000 građana, a cilj je imati 50.000 članova uoči lokalnih izbora.

Jučer se na sjednici nije pojavila Vesna Pusić, čiji je izostanak objašnjen obvezama, a nagađa se da bi to mogao biti znak da očekuje Čačićevu ostavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:14