UHIĆENI JUČER

FOTO: 'DILER S ESTRADE' I OSTATAK BANDE SKRIVALI LICA! Društvo koje je vodilo veliki međunarodni narko lanac odvedeni na USKOK

 
 Damjan Tadic / CROPIX

Jutros su oko 9.20 sati na ispitivanje u USKOK dovedeni su dileri iz skupine Ivana Varge, 'poznatijeg kao dilera s estrade'. Sam Varga na ispitivanje će biti doveden tek oko 12.30, a cijela ekipa je uhićena pod sumnjom da je sudjelovala u međunarodnoj trgovini marihuanom.

Prema dosad utvrđenom, “trava” je, s obzirom na velike količine, “tekla u potocima” iz Bosne i Hercegovine preko Hrvatske za zemlje Europske unije. Policija je drogu koja potječe s prostora Balkana zaplijenila u Španjolskoj, Francuskoj i Finskoj, a Varginoj je ekipi oduzeto ukupno 259 kilograma marihuane.

- Policajci su brzo odradili posao, a nedugo potom pronio se glas ovdje da je opet od njega oduzeta droga. I policiji je jasno da je teško odustati od biznisa u kojem se milijuni slijevaju na godišnjoj razini. On vam tu, na okretištu u Črnomercu, kad nije u zatvoru, najnormalnije živi s obitelji. Pravi je poslovni čovjek koji se uvijek dočeka na noge i koji se ne stidi svoje kriminalne prošlosti - ispričao je za Jutarnji list jedan od Varginih susjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:11