PROSLAVA U CENTRU

FOTO: DJECA ODUŠEVLJENA NA DANIMA OTVORENIH VRATA ZAGREBAČKIH VATROGASACA Gasili su požar, vozili se brodom i kanaderom, isprobavali opremu, vozila...

 
 Damjan Tadić / CROPIX

Stotine građana, uglavnom roditelja s djecom, posjetilo je u subotu Dane otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba u Savskoj cesti, a ujedno se slavio i 106. rođendan ove postrojbe.

Vozila različitih namjena, vatrogasna oprema, kvadovi, čamci, pa čak i kanader bili su na raspolaganju u prostorijama JVP-a Zagreb, a očekivano, najviše su im se veselili najmlađi.

Vatrogasna je postrojba tijekom dana organizirala niz događanja, interaktivnih sadržaja i radionica koje su građanima približile kako izgledaju vatrogasne intervencije. Imali su prilike doznati i što su to motogasci, a poseban je naglasak bio na edukaciji djece - kako postati vatrogasac i kako se ponašati u požaru, ali i kako ne gasiti požar u određenim situacijama.

FOTOGALERIJA: Dani otvorenih vrata u JVP grada Zagreba

Iskusni su vatrogasci demonstrirali spašavanje i rad s užadi, pokazali kako se radi sa spasilačkim psima i što se radi u prometnim nesrećama.

Naravno, mališane su najviše oduševile interaktivne radionice u sklopu kojih su mogli gasiti početni požar, iskusiti let kanaderom i vožnju čamcem, isprobati opremu…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:47