ISCRPLJENI I POTHLAĐENI

FOTO: DRAMA NA MREŽNICI! Policija dobila dojavu da jedna osoba ne može izaći iz rijeke, kad su došli na poprište, imali su što za vidjeti...

 
 PU karlovačka

Policija je u utorak zaprimila dojavu da se u rijeci Mrežnici u mjestu Mrežnica na području općine Barilović nalazi jedna osoba koja ne može izići iz rijeke.

Policijski službenici žurno su se uputili na mjesto događaja kako bi pružili pomoć te su u blizini rijeke pronašli jednog stranog državljanina koji je naveo da je tijekom dana s prijateljem prelazio rijeku i da mu je prijatelj zapeo na slapu u rijeci.

PU karlovačka
Ilustracija

Potom je u vodi uočen i drugi muškarac, a s obzirom da se radilo o zahtjevnoj konfiguraciji terena, za potrebe pomoći i izvlačenja muškarca angažirani su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

PU karlovačka

Zajedničkim angažmanom policije i pripadnika HGSS-a muškarac je spašen iz rijeke Mrežnice te je prenesen do vozila hitne medicinske pomoći. Zbog iscrpljenosti i pothlađivanja, a zbog ukazivanja liječničke pomoći, oba muškarca prevezana su u zdravstvenu ustanovu.

Također, obojica su izrazila namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.

PU karlovačka
Ilustracija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:08