OBITELJSKI SUKOB

FOTO: DRAMA U CENTRU SPLITA Brat pokušao izbaciti brata iz 25 derutnih kvadrata kuće, deložacija odgođena

Na mjestu događaja okupilo se 20-ak članova udruge 'Živi zid' koji nisu dopustili izvršiteljima da uđu u kuću
Split, 270614.Udruga Zivi zid jutros je sprijecila delozaciju Igora Dumanica i supruge iz kuce u Kamenitoj 60. Igora tuzi njegov brat Zeljko i zeli ga izbaciti iz zajednicke kuce. Slucaj je na Opcinskom sudu.Na fotografiji: policija i aktivisti Zivog zida pred kucom DumanicevihFoto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilić/ CROPIX

SPLIT - Gospe moja, šta je ovo došlo? Ovo ne bi ni pasu poželija - u nevjerici je vrtio glavom Igor Dumanić, kojega su danas u 9 sati ujutro bezuspješno pokušali deložirati iz kuće na adresi Kamenita 60 u Varošu, gdje živi cijeli svoj život.

Na mjestu događaja okupilo se dvadesetak članova udruge 'Živi zid' koji nisu dopustili izvršiteljima da uđu u kuću, stoga je deložacija odgođena na neodređeno vrijeme, javlja Slobodna Dalmacija .

Aktivisti i odvjetnik upozoravaju kako je donesena nova presuda koja još nije postala pravomoćna, a koja drugačije tumači spor.

Ionako mučna i teška situacija još je teža zbog spoznaje da je za pokušaj deložacije odgovoran rođeni Igorov brat Željko Dumanić koji je suvlasničke dijelove predmetne nekretnine stekao temeljem ugovora o darovanju iz 2009. te ugovora o doživotnom uzdržavanju iz 1997. godine.

Na osnovi tih dvaju ugovora upisao se kao vlasnik kuće, te je Općinski sud odredio ovrhu nad kućom u kojoj živi njegov brat Igor sa suprugom Marom Dumanić.

No, presudom Općinskog suda u Splitu iz 2013. godine, oba ugovora na osnovi kojih se Željko Dumanić upisao kao vlasnik proglašeni su ništavnima, te je sud s njega naložio brisanje prava vlasništva. U slučaju pravomoćnosti ove prvostupanjske presude i ovrha bi bila obustavljena jer više ne bi bilo osnove za nju.

Derutnih 25 kvadrata u Varošu Igoru i supruzi jedini je dom i budu li deložirani, nemaju gdje, osim - na ulicu. Inače, radi se o bračnom paru starije životne dobi i slabog imovinskog stanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 22:57