VALOVI OD 5 METARA

FOTO Drama u Dubrovniku: Brod Lučke kapetanije iz olujnog mora spašavao petero ljudi

Šveđanka je na plaži pred hotelom Libertas Rixos pala u more, a zbog velikih valova, 4-5 metara, spasitelji je nisu mogli izvući na kopno
 www.dubrovniknet.hr

DUBROVNIK - Prava drama odvijala se jutros nešto poslije 8 sati na plaži pred hotelom Libertas Rixos u Dubrovniku. Naime, gošća švedske nacionalnosti okliznula se i upala u more ispred hotela pri čemu joj je odmah upomoć priskočilo još dvoje sunarodnjaka, no zbog velikih valova od čak pet metara nisu mogli izaći na kopno.

Tada su njima u pomoć krenula dvojica zaposlenika hotela Libertas , ali niti oni nisu uspjeli u valovima pronaći siguran put prema kopnu. Tada se u akciju spašavanja uključila i Lučka kapetanija Dubrovnik.

Fotografije smo preuzeli sa portala Dubrovniknet.hr

Brod Kapetanije 'Danče' na mjestu nesreće se pojavio vrlo brzo, no zbog iznimno nepovoljnih vremenskih prilika akcija spašavanja trajala je više od sat vremena nakon čega je svih pet osoba izvađeno iz mora. V.d. kapetana Lučke kapetanije Dubrovnik Nikola Beusan priznao je da je intervencija bila vrlo teška te da se odvijala 40-ak metara od obale .

Po dolasku u staru gradsku luku u Dubrovniku mokre i potresene goste i zaposlenike hotela Libertas preuzela je Hitna pomoć.

Inače, predio na kojem je Šveđanka pala poznat je po svojoj opasnosti kada puše jugo jer nastaju veliki valovi.

U dramatičnoj akciji u ponedjeljak ujutro, od utapanja je u Dubrovniku spašeno petero ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:24