HTJELI NASILNO UĆI

FOTO Drama u klinici za tumore: Sukobili se zaštitari Ministarstva i Ingre, morala intervenirati policija...

Ingra traži isplatu dodatnih troškova od sedam milijuna kuna što Ministarstvo odbija
 Boris Kovačev / CROPIX

ZAGREB - Nova zgrada zagrebačke Klinike za tumore KBC-a Sestre milosrdnice danas je bila poprište sukoba zaštitara Ministarstva zdravstva te Ingre.

Naime, Ministarstvo je u srijedu oko 13 sati u zgradu poslala zašititare i bravare koji su trebali promijeniti sve brave na ulaznim vratima Klinike koju je sagradila Ingra te nasilno ući unutra. No, Ingra je dovela svoje zaštitare pa je došlo do sukoba.

HRT javlja kako je intervenirala i policija, a prema posljednjim informacijama situacija se smirila iako su zaštitari Ingre i Ministarstva i dalje u Klinici.

Podsjetimo, nova zgrada Klinike sagrađena je još prošle godine, no primopredaja još nije obavljena. Ingra, temeljem aneksa u ugovoru, traži od Ministarstva isplatu dodatnih sedam milijuna kuna za koliko su narasli troškovi gradnje što još nije plaćeno. Izgradnja je trebala stajati 61 milijun kuna, ali je konačan trošak došao blizu 70 milijuna. Ingra navodi kako je uzrok tome produljenje rokova i nedostatak projektne dokumentacije i parkirališta. Ministarstvo je do sada priznalo dodatne troškove, no samo u iznosu od 1,3 milijuna kuna.

Glasnogovornica Ministarstva zdravstva Zora Lažeta priopćenjem se očitovala o incidentu navodeći kako postupaju prema preporuci Državnog odvjetništva.

- Postupamo po preporuci Državnog odvjetništva s kojim smo u kontaktu oko preuzimanja građevine Klinike za tumore. Ingra se već prijetila medijima i ranije te na taj način vršila pritisak na Ministarstvo kako bi u tom slučaju postupanje Ministarstva bilo nezakonito.

Ne možemo i nećemo prihvatiti mijenjanje cijene iz osnovnog Ugovora niti na to imamo pravo. Također, ne možemo i nećemo pristati na troškove čuvanja, što traži Ingra, jer aneks ugovora koji je potpisan ne sadrži troškove čuvanja.

Izražavamo žaljenje što Ingra na ovaj način onemogućava poboljšavanje zdravstvene zaštite pacijentima - zaključila je glasnogovornica Lažeta.

Pacijenti Klinike za tumore u međuvremenu na liječenju borave u vlažnom podrumu stare zgrade .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 03:41