MODA I LJEPOTA

FOTO: DUBOKI POTRES U HSS-u ZBOG KUPAĆEG KOSTIMA 'Uspoređivati Borata sa Stjepanom Radićem je nedopustivo!'

 Branislav Grgurovic/Cropix

Povijesno-modna koincidencija u kojoj, unatoč razmaku od osam desetljeća, Stjepan Radić i Borat nose slične kupaće kostime ovih je dana duboko potresla vrh Hrvatske seljačke stranke iz koje su uputili žestok demanti redakciji Dubrovačkog dnevnika koja je objavila navodno spornu fotografiju.

Modni izričaj

A riječ je o crno-bijeloj fotografiji Radića na plaži uz naslov “POPUT BORATA Pogledajte nevjerojatni kupaći kostim Stjepana Radića s njegova odmora u Mlinima” i pratećem objašnjenju koje glasi: “Čelnik HSS-a Stjepan Radić odmarao se dvadesetih godina prošlog stoljeća u Mlinima. Zanimljiv je modni izričaj koji je nosio hrvatski političar”.

Bila je to uspješna novinarska aluzija na “Borat: učenje o Amerika kultura za boljitak veličanstveno država Kazahstan”, parodiju Larryja Charlesa u kojoj glavni lik, Borata, tumači Sacha Baron Cohen. Ukratko, Borat i Stipica Radić imaju sličan outfit za plažu, ali u HSS-u su se osjetili uvrijeđenima i uslijedio je demanti:

‘Smatramo žalosnim’

“Molim Vas da, sukladno Zakonu o medijima (čl. 40. – 46.), ispravite naslov i dijelove teksta koji je pod naslovom ‘POPUT BORATA Pogledajte nevjerojatni kupaći kostim Stjepana Radića s njegova odmora u Mlinima”, piše u službenoj reakciji HSS-a.

U nastavku slijedi da je Hrvatska seljačka stranka, kao pravni i pravi sljednik nauka Stjepana Radića, osnivača HSS-a, dužna reagirati na tekst koji svojim naslovom ukazuje na krajnji neukus te vrijeđa čovjeka koji je jedna od najvažnijih osoba u hrvatskoj političkoj povijesti pa “žalosnim smatramo što kao jedan od ozbiljnijih dubrovačkih medija ovakvim naslovom pokazujete svoje nepoznavanje tadašnje mode”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:03