LIJEPA NAŠA

FOTO: EVO KAKO IZGLEDA LJETO U HRVATSKOJ Od Zagreba do Jadrana - za svakog ponešto

 Damjan Tadić/Ivo Ravlić / CROPIX

Na svu sreću ljeta u Hrvatskoj su topla, a povremeno i prilično vruća. To s jedne strane omogućuje uživanje u moru, a s druge strane realizaciju radova na ulicama praznih ili polupraznih gradova.

Jadranska obala ove godine općenito bilježi lijepe brojke i premda ćemo za podvlačenje ovosezonskih rezultata još malo pričekati, ugostitelji i turistički djelatnici na veliko se već hvale porastom posjeta.

Vrhunac turističke sezone na makarskom području obilježile su gužve na plaži jer brojni kupači žele iskoristiti nekoliko dana pravog ljeta prije još jednog najavljenog perioda nestabilnog vremena s burom i kišom.

S druge strane u Zagrebu, koji se također ove godine hvali porastom broja turista, konstantno se odvijaju radovi što ni ne čudi jer su srpanj i kolovoz idealni za takve pothvate. Zagrepčani u pravilu vole ljeto u svom gradu jer gužva uglavnom nema i parking se nađe bez problema.

Želite li pobjeći od gradskih ulica i vrućina, Maksimir je za to idealan. Dokazuju to i fotografije naših reportera od kojih je jedan zabilježio labuda Juru koji na prvom maksimirskom jezeru uživa dječje povjerenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:35