VELIKI POŽAR

FOTO: GOLEMA BUKTINJA GORI IZNAD SPLITA Vatra je blizu kuća,50 vatrogasaca gasi cijelu noć

U samo nekoliko sati izgorjelo je 20 hekatara površine, na terenu su deseci vatrogasaca
 Ante Čizmić / CROPIX

7:00 - Požar u Kliškom polju i dalje je aktivan, ali stanje je daleko povoljnije nego jučer tijekom večeri kada je vatra zaprijetila i kućama, prenosi Radio Dalmacija izjavu vatrogasnog zapovjednika.

Na požarištu je cijelu noć bilo angažirano 50 vatrogasaca.

---------

Zbog nekontroliranog paljenja korova u srijedu poslijepodne izbio je požar u Kliškom polju na predjelu Glavice, javlja Slobodna Dalmacija .

Plameni jezici gutali su borove, makiju, nisko raslinje, a u nekoliko sati izgorjelo oko 20 hektara površine. Požar se vidio iz Splita, s brze ceste, iz Kaštela te iz Solina pa su vatrogasci bili zagušeni pozivima građana.

- Vatra je planula nešto iza 14 sati, a na požarište je izašlo 43 vatrogasaca i 15 vozila iz JVP grada Splita te vatrogasci iz DVD-ova Klis, Solin, Zagora, Mladost, Vranjic, Dugopolje, Muć, Gomilica, Split i Žrnovnica - kazao nam je Bože Delić, zapovjednik DVD-a Muć i Operativnog područja Solin.

Zbog jačanja vatre, vozilima je iz zraka u gašenju pomagao air tractor.

Nakon nekoliko sati borbe s vatrenom stihijom požar oko 21 sat još nije bio lokaliziran, a gašenje otežava nepristupačan teren.

– Vatra je pod nadzorom, nećemo dozvoliti da se vatra skroz približi kućama na Majdanu – kazao je zapovjednik Delić.

Portal Dalmacija News nešto prije 22 sata izvijestio je da se buktinja opasno približila kućama te da vatrogasci daju sve od sebe kako bi vatru lokalizirali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 11:15