DUBOKI PONOR

FOTO: GOLEMA GUŽVA ZBOG RUPETINE NASRED ZAGREBAČKOG RASKRIŽJA Otvorila se golema rupa na Slavonskoj: 'Ovo se neće brzo riješiti'

Velika rupa otvorila se u ponedjeljak navečer na kolniku Slavonske avenije, na velikom križanju sa Ulicom Josipa Marohnića i 13. Vrbikom. Kako je rupu nemoguće sanirati u tako kratkom vremenskom periodu jutros je na Slavonskoj aveniji nastala prometna gužva u oba smjera.

Nekoliko metara asfalta jednostavno je propalo u zemlju, a sreća je samo što se u tom trenutku nitko nije nalazio na sredini raskrižja. Zagrebačke ceste obavijest su dobile nešto prije 21 sat, neslužbeno doznajemo, i njihovi radnici su odmah izašli na teren. Postavili su signalizaciju i ogradili pravi mali ponor, dubok nekoliko metara.

- Ovo se neće brzo riješiti. Trebat će provesti javnu nabavu, odrabrati izvođača radova i tek će onda početi sanacija. Bit će tu puno posla, jer treba mijenjati sve instalacije u toj rupi. No, pošto je ovo vrlo prometna avenija, moguće je neko privremeno rješenje, koje će omogućiti da se promet koliko-toliko normalo odvija, dok se ne započne rekonstrukcija - doznajemo u Zagrebačkim cestama.

Nije ovo prvi put da se zemlja otvara na tom dijelu kolnika. Prije dvije godine, u svibnju 2014. godine, isto se dogodilo nekoliko desetaka metara niže, u Ulici Josipa Marohnića. Tada je u rupa na cesti bila dugačka tridesetak metara, a duboka oko dvadeset centimetara. Sanacija je počela tek krajem siječnja 2015. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. siječanj 2023 21:40