PRIRODA NEMA VREMENA

FOTO: GRAĐANE NA ULAZU U PARK MAKSIMIR DOČEKALO NEUGODNO IZNENAĐENJE 'Nadam se da nam građani ne zamjeraju'

Jutros su na glavnome ulazu u park Maksimir osvanule signalizacijske trake onemogućujući posjetiteljima ulaz. Brojni građani koji se tamo redovito rekreiraju ili koji su poželjeli prošetati parkom, ostali su iznenađeni.

No uskoro se oglasila svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF koja uz podršku Javne ustanove- park Maksimir stoji iza cijele akcije s porukom Priroda danas nema vremena za tebe.

- U povodu Europskoga dana parkova željeli smo osvijestiti javnost o tome kako nema izlika za nebrigu o prirodi. Ankete pokazuju kako ljudi na pitanje zašto ne recikliraju najčešće odgovore da za to nemaju vremena. Izgovori u kojima ističemo da nemamo vremena za očuvanje prirode ili za zalaganje za održivi razvoj nisu prihvatljivi. Ovom akcijom željeli smo pokazati kako bi bilo kada priroda ne bi imala vremena za nas, kazala je Petra Boić Petrač iz WWF-a.

Ravnateljica Javne ustanove – park Maksimir dr. sc. Biljana Janev Hutinec ispričala se građanima za eventualne neugodnosti i poručila:

- Nadam se da nam građani ne zamjeraju, jer ipak smo sve to napravili za dobru stvar. Sa zadovoljstvom smo podržali ovu akciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:35