INTERVENTNA JEDINICA

FOTO: HRVATSKA DOBIVA PRVU POLICIJSKU RONITELJICU 'Alesandra je dokaz da za žene u policiji više nema nikakvih prepreka'

 
 MUP

Prošlo je više od stotinu godina od kada je prva žena dobila značku i policijske ovlasti. Iako su se kroz povijest morale izboriti za svoja prava i jednako tretiranje u službi, danas policijske službenice ravnopravno obavljaju sve policijske poslove kao i njihovi muški kolege.

Dokaz tome je i činjenica da će hrvatska policija dobiti prvu ženu ronioca, a ona je Alesandra Varelija, policijska službenica Interventne jedinice policije iz Pule, objavilo je Ravnateljstvo policije.

MUP
 

Ovog se tjedna, dodaju, od 16. do 21. rujna, u Roniteljskom centru u Kovčanju na Malom Lošinju, održava početnički tečaj ronjenja u organizaciji Zapovjedništva interventne policije i u suradnji sa Zapovjedništvom specijalne policije MUP-a. Tečaj Open Water Drive održava se u sklopu redovnih aktivnosti interventne policije, a na njemu sudjeluje dvoje pripadnika Interventne jedinice policije iz Pule, Alesandra Varelija i Dragan Ždralović.

MUP
 

Tečaj vodi iskusni instruktor ronjenja Tihomir Pelesk iz interventne jedinice PU koprivničko-križevačke, koji je zadovoljan činjenicom da prvi put otkada se provodi ova vrsta tečaja na njemu sudjeluje i  jedna policijska službenica.

- Alesandra Varelija, 34-godišnja je policijska službenica koja u policiji radi 12 godina, od čega posljednjih godinu dana u interventnoj policiji. Supruga i majka dvoje djece, uz svakodnevne poslovne i obiteljske obaveze, ima vremena i za sportske aktivnosti. Prije 15 godina završila je tečaj ronjenja, a kada joj se ukazala prilika da svoje vještine ronjenja upotrijebi i u poslovne svrhe, uz podršku zapovjednika Interventne jedinice policije Pula Dragana Brunjaka, upućena je na tečaj te će po završetku obuke biti spremna za profesionalno ronjenje kao prva žena iz redova interventne policije, ali i općenito hrvatske policije - priopćili su iz MUP-a.

MUP
 

Naglašavaju kako je ronjenje jedno od najsloženijih aktivnosti u opisu poslova interventne policije, a Alesandrin slučaj smatraju pokazateljem kako u policiji za žene nema prepreka kod obavljanja bilo koje policijske zadaće.

MUP
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2020 04:05