U ISTRU STIŽE I PREDSJEDNICA

FOTO: HRVATSKA VOJSKA U VELIKOM SE STILU VRAĆA U PULI Otvara se nova vojarna, a vi možete zaviriti u nju i prije svečanog otvorenja

 
 Krešimir Žabec

Danas se u Puli otvara vojarna Hrvatski branitelji Istre. Svečanom otvaranju nazočit će predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov.

Tijekom svečanosti je predviđeno obraćanje predsjednice Grabar-Kitarović.

Povratak Hrvatske vojske u Pulu i ustrojavanje Središta za besposadne zrakoplovne sustave od strateškog je značaja za sigurnost i obranu područja Istre, čime se otvara mogućnost zapošljavanja pripadnika Hrvatske vojske s područja Istarske županije, izjavio je novinarima zapovjednik Središta bojnik Zvonimir Mravunac.

U vojarni u Puli predviđen je razmještaj oko 140 pripadnika Hrvatske vojske, djelatnika novog Središta za besposadne zrakoplovne sustave, zatim Opslužništva vojarne Zapovjedništva za potporu koje će se izmjestiti s dosadašnje lokacije u luci Vargarola, te razvojna jezgra 4. pričuvne pješačke pukovnije Hrvatske kopnene vojske.

Reporter Jutarnjeg lista Krešimir Žabec prvi je ušao u novu pulsku vojarnu, a kako izgleda provjerite u fotogaleriji.

FOTOGALERIJA: Nova vojarna u Puli

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:44