NESMOTRENI ŠETAČI

FOTO: IZUZETNO OPASAN AVANTURIZAM NA ZAGREBAČKOM JEZERU Unatoč strogoj zabrani neki su i djecu puštali da hodaju po zaleđenoj površini Jaruna!

 HANZA MEDIA

Iako je HGSS jučer upozoravao sve da ne hodaju po zaleđenim vodenim površinama, neki su se na to jednostavno oglušili. Tako su se nakon Vranskog jezera i Bundeka, pojavile fotografije nesmotrenih šetača i sa zagrebačkog Jaruna.

Unatoč istaknutom natpisu da je strogo zabranjeno hodanje po zaleđenom jezeru, posjetitelji su ga u potpunosti ignorirali, a neki su u ledenu šetnju poveli i djecu i time ugrozili i svoje i njihove živote.

Led na Kupi u Sisku spojio dvije obale

Niske noćne temperature, koje su se spustile ispod minus 10 Celzijevih stupnjeva, kao i vrlo nizak vodostaj, pogodovali su da se rijeka Kupa u Sisku, nakon dužeg vremena, u cijelosti zamrzne.

Ledene sante, koje su nekoliko dana plivale Kupom, počele su se gomilati kod sisačkih mostova, pa su stvorile ledenu koru od jedne do druge obale u dužini od jednog kilometra.

Najviše problema led je stvorio vlasnicima čamaca i drugih plovila, koji su prisiljeni sjekirama razbijati desetak centimetara debeo led, kako bi oslobodili svoja plovila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 08:44