OLUJA

FOTO: JAKO NEVRIJEME POHARALO POŽEGU I OKOLNA MJESTA Kiša poplavila dvorišta i podrume, tuča veličine lješnjaka oštetila vrtove i voćnjake

 
 Pozega.eu

Obilna kiša je danas poslijepodne padala u Požegi i okolini, a bilo je i jake tuče veličine lješnjaka koja je nanijela štetu na vrtove, voćnjake i nasade na poljoprivrednim površinama.

Tamošnji stanovnici žale se na neefikasnost nadležnih u ovakvom slučaju, prvenstveno Hrvatskih voda, javlja lokalni portal Požega.eu. Voda im je ušla u dvorišta i podrumske prostore, a intervenirali su jedino vatrogasci JVP-a Požega.

I sami mještani pokušavaju spasiti što se može, koristeći priručne alate. Kažu da su za svake jače kiše prepušteni sami sebi.

- Sve nam je poplavljeno, bili smo u Hrvatskim vodama, u nekoliko navrata smo se žalili, no praktički su nas izjurili iz ureda, te nakon našeg odlaska nisu ništa učinili - ispričala je za Požega.eu gospođa Franekić koja živi u ulici Vranduk.

Naime, potok Vranduk plavi i nosi sve pred sobom pa se u njezinu ulicu sručila voda, drvlje, kamenje i zemlja. Bilo ih je u podrumima, dvorištima i na kolniku.

Građani kažu da su već ranije molili nadležne da se nešto poduzme, no nitko nije reagirao, pa su ovakvo što i očekivali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:43