PRVA FAZA POPUŠTANJA

FOTO: JAVNI PRIJEVOZ JE PONOVNO U FUNKCIJI, EVO KAKO JE TO IZGLEDALO JUTROS Provjerili smo pridržavaju li se putnici preporučenih mjera zaštite

 
 CROPIX

Hrvatska je počela s prvom fazom relaksiranja mjera protiv koronavirusa u što je uključeno i ponovno pokretanje javnog prijevoza.

Zagrepčanima je od ponedjeljka ponovno na raspolaganju 111 autobusnih linija javnog gradskog prijevoza, objavio je ZET na svojim službenim stranicama.

Tramvajske linije u promet će se uvoditi postupno nakon što se obavi provjera sigurnosti zgrada u centru Zagreba oštećenih u potresu.

Prema preporukama epidemiologa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, putnici u vozilima trebaju održavati tjelesnu udaljenost od najmanje jednog metra, a preporuča se i nošenje zaštitnih maski te dezinficiranje ruku prije ulaska u autobus.

Također, pojačane su i kontrole karata.

"ZET je osigurao osoblje koje će nadzirati drže li se građani preporuka HZJZ-a. U slučaju povećanja putnika dodavat ćemo još linija. Sve će se temeljiti na dobroj suradnji s putnicima. Apeliramo na nošenje maski, držanja razmaka i dezinficiranje ruku", rekao je u razgovoru za N1 glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba.

Pogledajte kako je to izgledalo jutros u zagrebačkim gradskim autobusima:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. siječanj 2023 20:38