PROMRZLI I GLADNI

FOTO: JEDVA PREŽIVJELI OPASNU RUTU Hrvatski policajci spasili skupinu migranata na ličkoj Plješivici: Bili su iscrpljeni, među njima je i trudnica

 
 MUP

Hrvatski granični policajci iz postaje Korenica u utorak su prilikom zaštite državne granice Republike Hrvatske, zatekli i spasili na ličkoj Plješivici, na nepristupačnom terenu i pri niskim temperaturama pet iscrpljenih ilegalnih migranata - trudnicu, dvoje djece i dva muškarca, priopćeno je iz MUP-a.

Ilegalne migrante službenici Postaje granične policije Korenica zatekli su na Plješivici, na nepristupačnom terenu predjela Škipine, danas oko 16,15 sati.

Riječ je o dvojici muškarca koji su, prema vlastitim izjavama, starosti od 35 i 21 godinu, o trudnici s vidljivom trudnoćom, prema njenoj izjavi starosti 19 godina, te dvoje djece, po izjavama, u dobi od šest i dvije godine.

MUP
 

Iscrpljene ilegalne migrante policajci su dovezli u službene prostorije Postaje granične policije Korenica gdje im je pružena liječnička pomoć te su zbrinuti. Osigurana im je hrana i piće.

Riječ je o osobama o kojima su bosanskohercegovački mediji tijekom jučerašnjeg dana izvještavali kao dijelu migrantske skupine koja se preko Plješivice nezakonito uputila preko državne granice u Hrvatsku, navode iz Ministarstva unutarnjih poslova RH.

MUP
 

Iz MUP-a RH skreću pozornost svima koji su na području Bosne i Hercegovine u kontaktu s nezakonitim migrantima koji pokušaju ili se namjeravaju uputiti u Hrvatsku na nezakonit način, da taj put po ovim teškim vremenskim uvjetima i vrlo zahtjevnom terenu može biti poguban, poglavito za ranjive skupine.

MUP
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2020 23:09