AFERA FIMI-MEDIA: KONFUZNI ISKAZ PJEVAČA

FOTO: 'JESI LI ZADOVOLJAN PREDSJEDNIČE?' Mate Mišo Kovačsvjedočio na suđenju Sanaderu

U konfuznom iskazu počeo je pričati i da nikada nije želio nastupati u Srbiji iako su mu nudili 300.000 eura, govoriti o sinu i njegovu ubojstvu. 'Prodao sam 200 milijuna ploča i još 300 godina me nitko neće skinuti', zaključio je Kovač
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Iz trećeg pokušaja glazbena zvijezda Mate Mišo Kovač danas se pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu gdje je potvrdio da je na poziv optuženog bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera nastupao u HDZ-ovoj predizbornoj kampanji 2007. no kazao je da za to nije dobivao novac od bivšeg stranačkog rizničara i šefa carine Mladena Barišića.

Vidno narušena zdravlja Mišo je, svjedočeći na poziv Sanaderove obrane u slučaju Fimi media, na početku svog iskaza potvrdio da je pjevao u HDZ-ovoj kampanji, rekavši da o tome postoji i ugovor koji je predao sudu.

"Plaćeni su mi nastup, dnevnice, spavanje i orkestar", rekao je Kovač. No, tvrdi da novac nikada nije dobivao od Barišića, iako ga je upoznao preko Sanadera.

SLUČAJ FIMI MEDIJA Niti jedan svjedok nije došao na suđenje Sanaderu: Sutkinja kaznila odvjetnika HDZ-a zbog odugovlačenja

"Za HDZ sam pjevao zbog svog sina Edija, jer je on bio član HDZ-a još od 1990.", kazao je Mišo.

U konfuznom iskazu počeo je pričati i da nikada nije želio nastupati u Srbiji iako su mu nudili 300.000 eura, govoriti o sinu i njegovu ubojstvu. "Prodao sam 200 milijuna ploča i još 300 godina me nitko neće skinuti", zaključio je Kovač.

Izlazeći iz sudnice podigao je ruku prema klupi za optuženike i upitao Sanadera: "Jesi li zadovoljan predsjedniče?".

Tužiteljstvo tvrdi da je jedna od najvećih hrvatskih zvijezda zabavne glazbe, prema Sanaderovoj ideji, za nastupe u kampanji dobivao ilegalni novac koji mu je u sjedištu carine novac iz crnog stranačkog fonda u gotovini davao Barišić.

Bivši šef carine to je, među ostalim, kazao u svom istražnom iskazu pred USKOK-ovim istražiteljima, na temelju kojega je sastavljena optužnica kojom se Sanadera, HDZ kao političku stranku i ostale optuženike tereti da su iz državnih institucija i tvrtki izvukli više od 70 milijuna kuna.

Nakon Miše na klupu za svjedoke došao je svečenik Slaven Milanović Litre koji je, prema tvrdnjama tužiteljstva bio posrednik između Sanadera i Marka Perkovića Thompsona koji je pred izbore 2007. navodno dobio više od pola milijuna eura iz stranačkog crnog fonda, ali ne za nastupe već kako u kampanji ne bi zapjevao za krajnje desni politički tabor i time HDZ-u odnio dio biračkog tijela.

Svjedočeći u ovom postupku Thompson je odbacio takve tvrdnje, ističući da od HDZ-a 2007. nije dobio novac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:51