VELIKA PROSLAVA

FOTO: KAKO JE PROTEKLA NORIJADA Ludovalo se i veselilo cijeli dan, ali neki su pretjerali pa je bilo i uhićenih

Tradicionalna 'norijada' počela je u podne na Trgu bana Jelačića gdje se formirala povorka s oko pet tisuća maturanata koja je krenula na organiziranu proslavu na jezero Bundek
 CROPIX

ZAGREB - Tijekom cjelodnevne proslave završetka srednje škole, popularne norijade, policija je u srijedu u Zagrebu privela jedanaest maturanata, a hitna pomoć imala dvadeset intervencija, najviše zbog pijanstva i lakših ozljeda.

Alkohol je bio i najčešći razlog za privođenje maturanata, uz korištenje pirotehnike te narušavanja javnog reda i mira, doznaje se iz zagrebačke policije.

Hitna pomoć s dodatna dva tima cijeli dan dežura uz maturante. Intervenirali su jedanaest puta zbog pijanstva, sedam puta zbog lakših ozlijeda, dobivenih u padovima, tučnjavi i od petardi, a bio je i jedan slučaj žučnog napada.

U ZET-u zasad nemaju informacija o oštećenjima tramvaja i većim problemima vezanima uz proslavu maturanata, no službeno izvješće s terena očekuje se ujutro.

FOTOGALERIJA: Norijada diljem Hrvatske

Tradicionalna 'norijada' počela je u podne na Trgu bana Jelačića gdje se formirala povorka s oko pet tisuća maturanata koja je krenula na organiziranu proslavu na jezero Bundek. Tamo im se pridružilo njih još nekoliko tisuća.

Program na Bundeku trebao je završiti u 22 sata, a nakon njegova završetka pojačat će se linije javnog gradskog prijevoza.

Maturant raketom zapalio automobil

Splitska policija privela je u srijedu 19-godišnjeg maturanta, koji je završetak srednje škole slavio ispaljivanjem rakete koja je prilikom pada razbila staklo na parkiranom automobilu te izazvala požar u kojemu je izgorjela unutrašnjost vozila.

Maturant je raketu ispalio oko 10,50 sati prilikom slavlja u Šižgorićevoj ulici, policija ga je potom privela na kriminalističku obradu, nakon koje je pušten u kasnim popodnevnim satima. Materijalna šteta procjenjuje se na 10 tisuća kuna, a u požaru nije bilo ozlijeđenih.

Policija je u Imotskom oko podneva privela 19-godišnjeg maturanta koji je sprejem šarao po fasadi srednje škole. Kada su ga upozorili da to ne radi, vidno alkoholizirani maturant je započeo vrijeđati i odgurivati policajce, koji su ga priveli u postaju. Tamo je odbio alkotestiranje, a ostat će u zgradi policije sve dok se ne otrijezni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:45