OŠTEĆENA U POTRESU

FOTO: KARDINAL JOSIP BOZANIĆ OBIŠAO ZAGREBAČKU KATEDRALU Odgođeno postavljanje privremenog križa: 'Danas je ipak previše vjetrovito'

 
 Bruno Konjevic / CROPIX

Nadbiskup kardinal Josip Bozanić danas je popodnevnim satima obišao zagrebačku katedralu kako bi vidio kako napreduje sanacija. Iako je bilo najavljeno postavljanje privremenog križa, to se ipak nije dogodilo jer je vjetar bio prejak. Križevi su posvećeni te ispred katedrale čekaju postavljanje. Na pitanje kardinalu Bozaniću kako idu radovi, rekao je dobro te u šali dobacio:

- Ali vi novinari najbolje znate kad će biti postavljeni. Ali danas je ipak previše vjetrovito.

Prvo treba biti postavljen privremeni križ na sjeverni toranj dok bi na južni trebao biti postavljen tjedan dana kasnije.

Radnici su nam objasnili da i kad najmanje puše dodatno otežava posao dizanja čelične konstrukcije na visinu od 90 metara. Otkrivaju da i neki tornjići nisu skinuti, ali da iznutra imaju čeličnu konstrukciju koja ih drži te da to nije problem.

- Poskidali smo gomiliu tih tornjića, svi su popucali - opisao nam je jedan radnik.

FOTOGALERIJA: Bozanić obišao zagrebačku katedralu

Privremene križeve je blagoslovio kardinal Bozanić i tada je kazao da postavljanje križeva budi nadu svim vjernicima te da je znak i glasnik obnove Katedrale.

Zahvalio je svima koji sudjeluju i pomažu u obnovi te jednako blagoslovio zahtjevan i opasan rad svih koji su angažirani na obnovi i postavljanju križeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:12