PRIMOPREDAJA VLASTI U SPLITU

FOTO: KERUM 'Koliko sam zaslužio za svoj rad? Čistu peticu!'

Split, 070613.U Banovini je u dobrom raspolozenju izvrsena primopredaja duznosti izmedju Zeljka Kerum i novog gradonacelnika Ive Baldasara.Na fotografiji: Zeljko Kerum i Ivo Baldasar.Foto: Jadran Babic / CROPIX
 Jadran Babić / CROPIX

SPLIT - Obavljena je primopredaja vlasti u Gradu Splitu i po najavama novog gradonačelnika Splita Ive Baldasara napravit će se revizija, te u gradskoj upravi zadržati bivši Kerumovi zamjenici.

"S ovim smo završili ovaj dio političke priče, razgovora, napadanja, prepucavanja, niskih udaraca, od danas preuzimamo u pravom smislu rad u gradu", rekao je Baldasar i dodao kako računa na dojučerašnje Kerumove zamjenike Juru Šundova i Anđelku Visković.

"Pozdravljam sve koji jesu, ali i nisu glasali za mene, nastojat ću biti gradonačelnik svim građanima Splita na najbolji mogući način", rekao je Baldasar koji se danas prvo sastao sa Željkom Kerumom u uredu gradonačelnika, a zatim i s pročelnicima nakon čega su se obratili medijima.

Ivu Baldasara su novinari pitali da komentira kakvo je stanje u gradu, te je li pročitao izvješće.

"Izvješće nisam stigao pročitati, potpisao sam ga s povjerenjem. Što se tiče stanja u gradu mislim da je loše, ali bih se za sada suzdržao, napravit ćemo reviziju, ali molim trideset dana mira", rekao je Baldasar i dodao da računa na pomoć Jure Šundova i Anđelke Visković, koji su mu pozitivno odgovorili.

Baldasar je najavio da će za tjedan dana u skladu sa zakonskim propisima reorganizirati upravu, a dodao je i da će biti promjena na razini grada, no nije želio otkriti kakvih.

Dojučerašnji gradonačelnik Splita Željko Kerum je nakon primopredaje vlasti rekao da novom gradonačelniku i njegovim zamjenicima želi dobar posao i ugodan rad u Banovini, te da postignu uspjehe i da dobro surađuju sa svim službama u gradu.

"U ove četiri godine ja sam svojim radom i suradnjom s pročelnicima zadovoljan pogotovo jer je ostao jedan ljudski odnos, nadam se da ćemo jedni drugima moći pogledati u oči. Bila mi je čast biti gradonačelnik Splita, na to sam ponosan", rekao je Željko Kerum koji je čestitao novoj vlasti.

Kerum je dodao i kako se nada da će surađivati s novim gradonačelnikom, barem na savjetodavnoj osnovi, a sve na dobrobit građana Splita.

Na novinarski upit hoće li biti u Gradskom vijeću, Željko Kerum je odgovorio da njegova stranka ima pet vijećnika, te da će razmisliti hoće li staviti koga umjesto sebe ili će biti u vijeću s obzirom da ima previše obveza i svog privatnog posla. Svoj rad u protekle četiri godine u Gradu ocijenio je čistom peticom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:21