UŽIVA NA BRIJUNIMA

FOTO Kerum o sestri: Ona je bog i politika joj se treba pokloniti. Isplaćuje 3500 plaća

Dok ga premijerka traži po Splitu, Kerum uživa u njenom susjedstvu. Kad smo mu predložili da sjedne u autić, odveze se kilometar dalje i iznenadi Jadranku u Vili Jadranka, odbio je: 'A ne, nisam pozvan'
 Tomislav Krasnec

BRIJUNI - Dok ga je premijerka Jadranka Kosor prekjučer tražila u Splitu, splitski gradonačelnik Željko Kerum uživao je na unajmljenoj jahti Dalmatina na Brijunima, vozio se u električnim autićima i razgledao izložbu o Titu. Već isto poslijepodne premijerka Kosor došla je na Brijune, ali ne da bi se vidjela s Kerumom, već da bi se odmorila u Vili Jadranka.

Ovo je slika Brijuna preksinoć: Jadranka je u Jadranki, Kerum na Dalmatini, a na otoku je i potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac koji isplovljava s Radom Šerbedžijom u cjelonoćno ribarenje.

U brijunskim hotelima je i ravnatelj srpske policije Milorad Veljović, koji je prekjučer viđen na gliseru hrvatske policije; tu je na odmoru i zastupnik u srpskom parlamentu Žarko Korać; slovenski premijer Borut Pahor prije nekoliko dana završio je ljetovanje u Vili Brijunka, gdje ga je pozvala premijerka Kosor; a slovački predsjednik Ivo Gašparovič, također gost jedne od brijunskih državnih vila, viđen je kako vozi motorni romobil - uspravno stoji na romobilu i divi se prirodi u predvečerje, dok se iza njega, na biciklu i u crnom automobilu, voze tjelohranitelji...

U Bijeloj vili ovih se dana očekuje i predsjednika Ivu Josipovića.

Improvizacija

Dok je premijerka u Splitu govorila da joj je žao što splitskog gradonačelnika nikad nema u gradu kad ona dolazi, Kerum se kupao na plaži u društvu supruge Fani i njihova sina Frane. Poslije plaže odvezli su se do jahte, ali kako električni autići Nacionalnog parka Brijuni nisu prilagođeni roditeljima s malom bebom, Kerum je improvizirao, pa je sjeo na zadnje sjedalo i vukao dječja kolica kao prikolicu.

Na jahti je spremno odgovarao na naša pitanja o tome zašto ga nema u Splitu.

- Nikad nisam dobio premijerkin poziv. Da sam ga dobio, sigurno bih se odazvao. Pa nisam ja neozbiljan, poštujem funkciju premijerke. Samo što premijerka ne odgovara na poziv za sastanak koji smo joj uputili još u svibnju. Ja sam tu, htio bih se sastati s njom što prije - rekao je Kerum.

No, kad smo mu predložili da sjedne u svoj električni autić, odveze se jedan kilometar dalje i iznenadi Jadranku Kosor u Vili Jadranka, Kerum je odbio tu ideju: - A ne, kako ću kad nisam pozvan... Jučer je Kerum otplovio prema Puli, ali Brijuni su ga očarali.

- Ovo je klasa iznad svega - rekao je oduševljeno.

Klasa iznad svega

- Ovakvo što ne postoji u Europi. Brijuni su hrvatski brend i to triba iskoristit. Njanci jedan posto sad nije iskorišteno... Malo o premijerki Kosor, malo o Brijunima i razgovor s Kerumom već odleti na njegovo stalno kritiziranje političke elite i njegovu “spasonosnu” formulu.

- Ovo ljeto plovim sjevernim Jadranom i kad prođete morskim putem po toj našoj obali, najbolje možete vidjeti koliko smo bogati i bolji od svih ostalih. Ne možemo uopće govoriti o nekoj našoj lošoj situaciji, mi smo konstantno u dobroj situaciji! Samo što imamo ljude koji ne znaju upravljati.

Teško je očekivati od političara koji u životu nisu stvorili nijedno radno mjesto, nisu podijelili nijednu plaću, da donesu nešto dobro građanima.

Pritom mislim i na predsjednika, i na premijerku, i na cijelu političku elitu - kaže Kerum. Po Kerumovu mišljenju, “onaj tko zapošljava, treba biti bog u društvu”. Naravno, taj Kerumov bog ima ime i prezime.

- Pogledajte moju sestru... Hrvatska politika treba stati pred Nevenku Bečić, pokloniti joj se i reći: ‘Vi ste bog’. Jer ona jest bog!

Tri i pol tisuće plaća, poreza i doprinosa ona svaki mjesec isplaćuje i tako deset-dvadeset godina. A oni joj napravili prijavu jer je njezin brat Željko Kerum koristio brod tvrtke i za to uredno platio najam... - žali se Željko Kerum.

Nevenka Bečić prijavljena je da je kao direktorica tvrtke Kerum utajila tri milijuna kuna poreza jer je jahta Joke koja je korištena u privatne svrhe kupljena na račun tvrtke, čime je izbjegnuto plaćanje PDV-a i poreza na dobit.

Kerum protekla tri tjedna plovi na jahti Dalmatina, za koju kaže da ju je uzeo u čarteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 01:14