'PRESICA' NA VRHU HOTELA

FOTO Kerum s Končarom razledavao hotel Marjan pa najavio da će SVE rasprodati i baviti se politikom: Sad me tuku tamo gdje sam najslabiji

Iako je Končar došao u društvu svog odvjetnika Ante Nobila, Željko Kerum kaže kako danas ipak neće potisati ugovor
 Jakov Prkić / CROPIX

SPLIT - Danko Končar u subotu je po treći put došao u razgledavanje hotela Marjan. Iako je Končar došao u društvu svog odvjetnika Ante Nobila, Željko Kerum kaže kako danas ipak neće potisati ugovor, javlja portal DalmacijaNews . Kerum je pred hotel Marjan došao sa svojom 10 milijuna eura vrijednom jahtom "Joke" na kojoj ga je čekala Fani i najmlađi sin Frane dok Končar nije završio s razgledavanjem hotela.

- Gospodin Končar došao je ponovno pogledati Marjan što znači da je preopoznao da je projekt vrhunski, najbolji na Mediteranu. Danko je zainteresiran i pregovaramo. Ima puno zainteresiranih, a ako dođe do realizacije suradnje s Končarom o tome ću vas izvijestiti, a o uvjetima i brojkama nećemo govoriti ni kada ugovor bude potpisan - kazao je Kerum.

Na pitanje je li mu žao što prodaje hotel na koji je bio posebno ponosan i za kojeg je govorio kako je njegovo dite, odgovorio je:

- Moja dica su Neva, Joško, Frane i ovo koje će se rodit, a sve ostalo je biznis. Drago mi je što sam sudjelovao u projektu hotela Marjan i drago mi je što se Zapadna obala dovršava u mandatu kada sam gradonačelnik. U hotel sam uložio 80 milijuna eura svojih para i 33 milijuna eura kredita, a sve ostalo su špekulacije - kazao je Kerum i dodao kako još nije odlučio hoće li se ponovno kandidirati za gradonačelnika.

- Gradonačelnik mogu biti onoliko koliko želim, još nisam odlučio za to imam još godinu dana - zaključio je.

Danko Končar rekao je kako je zainteresiran da bude prisutan u hotelu Marjan na ovaj ili na onaj način.

- Zainteresiran sam da uđem u dovršenje i da budem prisutan u hotelu Marjan. Bio bih vrlo sretan da uđem u ovaj projekt na ovaj ili onaj način. Niti jedna opcija nije isključena pa ni kupnja cijelog hotela. Za dovršenje treba između 25 i 35 milijuna eura, a kada se tome dodaju dugovi iznos se penje na 70 milijuna eura, ali ovo je perspektivan projekt - rekao je Končar.

Dok je Končar razgledavao hotel, Kerum se družio s novinarima. Najavio je kako planira sve rasprodati i baviti se politikom.

- U ovoj državi se samo političari ne moraju brinuti ni za šta. Trebao sam se biznisa riješiti i ranije. Sad me tuku tamo gdje sam najslabiji, a to je familija i biznis. Ako nešto prodaješ ne znaći da propadaš nego da je firma promijenila vlasnika, a radnici nastavljaju raditi. Da sada idem u projekt hotela Marjan, on bi bio jeftiniji i već bi bio otvoren. Ostalo je još uređenje interijera i sobe, ali je problem što je firma koja je to radila otišla u stečaj - rekao je Kerum.

Napomenuo je kako ne ide u Sabor jer gore ne može ništa napraviti.

- Ne možeš ni govorit šta oćeš nego ono šta ti oni kažu. Za pet godina ni jedan Hrvat neće imati više od devet zaposlenih, takva nam je klima u državi - prorekao je gradonačelnik, a prenosi DalmacijaNews .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:59