TREĆI PUT POSTAO TATA

FOTO: Kerumova Fani rodila sina Franu

Težak je 3.400 grama, a dugačak 50 centimetara. Beba je rođena prirodnim putem, a porod u novom splitskom rodilištu protekao je bez teškoća
 Vladimir Dugandžić / CROPIX

SPLIT - Splitski gradonačelnik Željko Kerum u nedjelju ujutro, oko deset sati, dobio je sina sa svojom dvostruko mlađom izabranicom Fani Horvat. Zdrava muška beba prvi je put zaplakala i svijet ugledala u novom splitskom rodilištu. I dobila staro splitsko ime - Frane.

Vijest je to koju nije uspio skriti grad pod Marjanom iako je, barem u prvim satima bebina rođenja, nitko od Kerumovih suradnika nije želio potvrditi. Ipak, od pouzdanih izvora saznajemo da je mali Frane težak 3400 grama, a dugačak 50 centimetara. Majka je u rodilište primljena danas u 4 sata, točno na dan kad joj je termin. Frane je rođen prirodnim putem, a porod je protekao bez teškoća. Majka i dijete osjećaju se dobro.

Skriven iza sunčanih naočala i pod šiltericom Željko Kerum danas točno u 13 sati došao je u splitsko rodilište posjetiti svoju ljubavnicu Fani Horvat i sina Franu.

Nosio žute vrećice

Kerum je u rodilište došao u pratnji Fanine majke Anite Horvat. Kerum i rodiljina majka u prvi su posjet svome novorođenom sinu i unuku i njegovoj majci stigli bez cvijeća, ali su gradonačelniku zato ruke bile prepune žutih vrećica njegova trgovačkog lanca u kojima je nosio hranu za Fani.

U rodilištu danas nije vladala velika gužva, jer su se po hodnicima motali samo novi roditelji i žene koje su došle zbog nekog hitnog pregleda. Gradonačelnik je svoj skupocjeni crni BMW parkirao pred samim vratima novog splitskog rodilišta, na odvojku kojim - kako je prometnim znakom naznačeno - zgradi smiju prilaziti jedino vozila hitne pomoći. Srećom po rodilje ni jedno ambulantno vozilo nije trebalo doći do Klinike za ženske bolesti i porode.

Split u rodnom listu

Premda se prije nekoliko dana, kako bi se zametnuo trag mjestu rođenja Kerumove prinove, pojavila informacija da je porod već obavljen u Zagrebu, Kerumov sin ipak je rođen u Splitu, i to u novom, suvremenom rodilištu, upravo onom zbog kojeg se gradonačelnik mjesecima sporio s ravnateljem splitskog KBC-a Dujomirom Marasovićem .

No, na sreću, rodilište je na vrijeme otvoreno, zahvaljujući čemu će mali Frane, gradonačelnikov sin, u svom rodnom listu imati upisan grad Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:34