StoryEditor
BETONIRAJU PRVI STUP

FOTO: KINEZI NA GRADILIŠTU PELJEŠKOG MOSTA RADE 24 SATA NA DAN: Pogledajte najnovije fotografije najvećeg infrastrukturnog projekta u u Hrvatskoj

 
 CRBC

Ovog tjedna na gradilištu mosta Pelješac započelo je betoniranje prvog stupa. Riječ je o stupu na stupnom mjestu broj 8, a Jutarnji objavljuje fotografije noćnih radova. Naime, radnici kineske kompanije CRBC na gradilištu rade svih 24 sata.

Armatura stupa postavljena je na impresivnu naglavnicu pilota koja je montirana na pilote stupnog mjesta. Ona je dimenzije 29 puta 25 metara, a debljine je pet metara.

U nju je utrošeno 3200 kubnih metara betona i 1200 tona armature. Stup bi trebao biti završen do kraja godine. Sami stupovi bit će visine od 37,9 do 53,4 metara ovisno od pozicije na kojoj se nalazi.

Radnici kineske kompoanije CRBC osim na stupnom mjestu 8, rade naglavnice na stupnim mjestima 5, 6, 7 i 9. Na kopnenoj strani daleko je uznapredovala izgradnja stupa broj dva dok se za stup broj 13 na pelješkoj strani rade temelji.

Prema dostupnim informacijama, svi radovi teku prema zacrtanim rokovima. Rok za završetak mosta je kraj srpanja 2021. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 05:20