SLUČAJ PLANINSKA

FOTO: KOSOR DOŠLA NA SUD, SANADER ZAVRŠIO U BOLNICI 'Nisam oka sklopio cijelu noć'

Bivša premijerka i predsjednica HDZ-a danas je trebala svjedočiti na suđenju svom prethodniku
 Damjan Tadić/Cropix

Jadranka Kosor, bivša premijerka i predsjednica HDZ-a danas je trebala svjedočiti na suđenju svom prethodniku na čelu vlade u slučaju 'Planinska', ali je rasprava odgođena zbog zdravstvenih problema Ive Sanadera.

Sanader je stigao je na raspravu s kašnjenjem od desetak minuta. Ispričao je kako je još jučer imao probleme s želucem te da nije spavao cijelu noć. Istaknuo je kako se ne osjeća sposobnim za raspravu.

Sanader je sudu rekao kako boluje od kroničnog gastritisa koji mu je dijagnosticiran u srpnju, a s njim je došao i zatvorski liječnik kojeg je ispitala sutkinja.

Njegova odvjetnica Jadranka Sloković rekla je da do sada nisu izostajali sa suđenja, te da njezin klijent ne pristaje da se Jadranka Kosor, kao vrlo važan svjedok, ispita bez njegova prisustva.

Bivši premijer upućen je u zatvorsku bolnicu radi pretraga.

Kosor će svjedočiti na raspravi najavljenoj za 4. prosinca. Kao Sanaderova zamjenica ona je potpisala dokument o kupnji zgrade u Planiskoj za potrebe Ministarstva regionalnog razvoja, nakon što je ostatak vlade podržao taj prijedlog.

Sanader je u drugim postupcima svoju nasljednicu u vladi i stranci, koja ga je u konačnici izbacila iz HDZ-a, optužio da je u dogovoru s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem inicirala njegov kazneni progon.

U "slučaju Planinska" Sanaderov suoptuženik Stjepan Fiolić priznao je da je nakon nezakonite kupoprodaje zgrade u Planinskoj bivšem premijeru predao više od 17 milijuna kuna provizije.

Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj klupi je i Mladen Mlinarević čija je tvrtka 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade prije nego ju je za 79,9 milijuna kuna kupilo Ministarstvo regionalnog razvoja, čiji je tadašnji čelnik Petar Čobanković, nakon nagodbe s USKOK-om, osuđen na rad za opće dobro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:09