KOJA IMA NAJSKUPLJU?

FOTO Kosor ih voli, ali kraljica skupih torbi je Bianca Matković

Nose li originale ili vjerne kopije, domaće političarke pokazuju da ne mogu bez firmiranih torbica

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor ne fura samo Fendi torbicu, za koju kaže da je “no name”, nego ponekad uzme i onu koja dizajnom neizmjerno podsjeća na talijansku luksuznu marku Valentino.

Kao sat za muškarca

I Valentinove torbice postižu cijene veće od 15.000 kuna, a premijerka nije jedina domaća političarka koja pati od luksuznih torbica. Vole ih i Ingrid Antičević Marinović, Đurđa Adlešič, Bianca Matković... Torbice su u ženskom svijetu, kao i satovi u muškom, statusni simbol! S najskupljom, Hermesovom birkinicom vrijednom više od 70.000 kuna, snimljena je nedavno Mirjana Sanader, supruga bivšeg premijera, koja se, pak, nije izjasnila je li to original ili kopija.

Kakvu poruku odašilju naše političarke sa skupim torbicama?

- Bilo bi bolje da nose originale, a ne kopije. Ovako je zbog lažne političke korektnosti naša premijerka svoju torbicu proglasila fakeom, a time krši više zakona nego da je priznala da je torbica original. Jer, postavlja se pitanje, zašto ona ne bi nosila torbicu od dvije tisuće eura - smatra PR-ovka Ankica Mamić.

Sanaderova miljenica

Veću kolekciju torbica ima i SDP-ova saborska zastupnica Ingrid Antičević Marinović, poznata po modnom ukusu. Torbica koja iznimno nalikuje na onu marke Coco Chanel često se može vidjeti ispred njezine saborske klupe, a cijena takve originalne iznosi oko deset tisuća kuna. U HDZ-ovim redovima po modnom ukusu poznata je i Bianca Matković, bivša ministrica bez portfelja, danas državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva.

Nekadašnja Sanaderova miljenica također često usklađuje torbice s garderobom, pa u kolekciji ima svakakvih - Christian Dior, Louis Vuitton... No, najzanimljivija je ona koja izuzetno podsjeća na torbice iz Diorove kolekcije s uzorkom pitona. Cijena jedne takve originalne torbice iznosi 30-ak tisuća kuna.

I dečki ih nose

Iako je bivši premijer Sanader poznatiji po kolekciji skupih satova, voli i luksuzne torbe. Tako se nedavno pojavio s aktovkom koja nalikuje skupom modelu francuske modne kuće Hermes. Model Sac ŕ Depeche stoji oko 30.000 kuna. Ne toliko skupu sportsku mušku torbicu Lacoste preko ramena zna nositi i šef oporbe Zoran Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:16