DVAPUT NA DAN

FOTO: KRENULI LETOVI IZ ZAGREBA U SPLIT I DUBROVNIK Croatia Airlines počeo djelomičnu obnovu zračnog prometa unutar Hrvatske

 
 Željko Puhovski / CROPIX

Nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines današnjim letovima iz Zagreba u Split i Dubrovnik krenuo je s djelomičnom obnovom zračnog prometa unutar Hrvatske, nakon zastoja prouzročenog koronavirusom.

Od ponedjeljka zrakoplovi Croatia Airlinesa na linijama Zagreb – Split – Zagreb i Zagreb – Dubrovnik – Zagreb lete dvaput na dan, ujutro i navečer, a ovisno o razvoju epidemiološke situacije i budućim mjerama Nacionalnog stožera i nadležnih institucija očekuje se postupno uvođenje dodatnih letova u domaćem, a zatim i u međunarodnom prometu u kojem se trenutno obavlja jedan dnevni let: Zagreb - Frankfurt - Zagreb.

Na prvoj rotaciji, dakle u ponedjeljak, na liniji Zagreb – Split – Zagreb prevezeno je ukupno 60 putnika, a na rotaciji Zagreb – Dubrovnik – Zagreb također 60 putnika ukupno. Putnici su izrazili zadovoljstvo ponovnom uspostavom zračnih veza između Splita i Dubrovnika s glavnim gradom Hrvatske nakon mjesec i pol dana.

Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić istaknuo je kako pokretanje domaćeg zračnog prometa posebno raduje u kontekstu nade za skoro uvođenje i drugih odredišta, ali i da to istovremeno pred kompaniju stavlja veliku odgovornost, jer joj je zdravlje i sigurnost putnika i zaposlenih na prvome mjestu.

"U danima koji slijede nastavit ćemo pratiti epidemiološku sliku i upute svih nadležnih institucija te ćemo naše poslovanje, odnosno opseg letenja prilagođavati razvoju situacije, te u svakom trenutku pružati podršku koja se od nacionalnog avioprijevoznika s pravom i očekuje", rekao je Bajić nakon slijetanja zrakoplova iz Splita u Zračnu luku Franjo Tuđman.

Predsjednik uprave Međunarodne zračne luke Zagreb Huseyin Bahadir Bedir izrazio je zadovoljstvo jer je Croatia Airlines, njihov najveći poslovni partner, započeo letenje prema Splitu i Dubrovniku.

"Vjerujemo da je ovo tek početak ponovne uspostave prometa na svim linijama Croatia Airlinesa iz Zagreba na radost svih nas i naših putnika. Putnički terminal zračne luke pripremljen je za promet, u skladu sa svim propisanim mjerama za zaštitu zdravlja svih naših putnika i zaposlenika. Nadamo se što bržoj normalizaciji prometa i dobrim prometnim rezultatima u nadolazećem mjesecima", izjavio je Bahadir Bedir.

Od 4. svibnja ove godine na svim letovima Croatia Airlinesa obvezno je korištenje zaštitnih maski ili pokrivala za lice, a tvrtka će, kad god to bude moguće, primjenjivati i pravilo rasporeda sjedenja u putničkoj kabini uz osiguravanje minimalne tjelesne udaljenosti između putnika. Zrakoplovi su opremljeni visokokvalitetnim filterima za pročišćavanje zraka u putničkoj kabini koji se uz konstantan protok dovodi iz atmosfere, a zrak u putničkom prostoru cirkulira vertikalno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2023 21:10