KAHLICA TJ. TUTA

FOTO: Lesar brošem u obliku kahlice premijerki poručio što misli o mjerama za izlazak iz krize

Budući da broševima mogu poslati različite poruke i ovaj se može slobodno interpretirati. Ja bih rekao kako na ovo najbolje dolazi guzica, kaže Lesar
 Dragan Matić/CROPIX

ZAGREB - Osim verbalnih kritika koje je sasuo na njezin gospodarski program zastupnik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar i brošem je danas premijerki Jadranki Kosor poručio što misli o mjerama za izlazak iz krize.

Dok je objašnjavao kako ovim programa Vlada definitivno poručuje zbogom socijalnoj državi i završava proces neoliberalizacije Lesarov rever sakoa krasio je omiljeni modni detalj premijerke – broš.

No, kod Lesara on nije bio u obliku metle ili leptira već u obliku kahlice odnosno kako je sam objasnio “damske noćne posude”.

- Budući da broševima mogu poslati različite poruke i ovaj se može slobodno interpretirati. Ja bih rekao kako na ovo najbolje dolazi guzica - bio je izravan jedini zastupnik stranke rada. Lesar je kako doznajemo svoj prvi broš dao izraditi posebno za ovu priliku.

Vrlo oštro Lesar je kometirao premijerkim program izlaska iz krize iako je nekoliko mjera podržao primjerice ukidanje povlaštenih mirovina, rješavanja nelikvidnosti i ukidanja nekih parafiskalnih nameta. Smatra međeutim kako program nije provediv.

- Jer za njegovu provedbu nedostaju tri sposobna ministra i jedan dobar premijer - poručio je Lesar. Tvrdi kako je program doživio kao konačno priznanje Jadranke Kosor kako je ova Vlada odgovorna za stanje i krizu u državi.

Najlošijim rješenjima ocijenio je ukidanje poreznih olakšica te smanjenje najviše stope poreza na dohodak. Time se, ocjenjuje Lesar ide na ruku najbogatijima, a uništava srednji sloj koji je uvijek bio pokretač razvoja. Nezadovoljan je što Vlada ne namjerava uvesti porez na imovinu niti kapitalnu dobit, a objašnjenja ministra Šukera kako u Hrvatskoj ionako nemamo puno bogatih dočekao je na nož.

- Ne znam da li se ministar pravi lud jer upravo ti bogati drže u rukama 60 posto Hrvatske - naglasio je Lesar. Mjere fleksigurnosti koje je predložila premijerka nazvao je glupošću, te tvrdi kako mogu biti katastrofalne za hrvatske radnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:40