OMIŠKA OBILAZNICA

FOTO: LUDA SREĆA U NESREĆI NA CESTI KOJA BI USKORO TREBALA POVEZIVATI SPLIT I MAKARSKU Golema stijena pala na automobil: 'Kotrljala se 300 metara'

 
 Snimio čitatelj / HANZA MEDIA

Nevjerojatna i iznimno opasna nesreća dogodila se jutros oko 8.50 sati na popularnoj "brnistri", cesti iznad Omiša, piše Slobodna Dalmacija.

Uslijed radova na sanaciji pokosa, koji se zadnjih nekoliko dana izvode na dijelu od Omiša prema Naklicama, odlomila se nekoliko tona teška stijena i otkotrljala preko prometnice.

- Stijena teška tko zna koliko odlomila se s mjesta gdje se izvode radovi i krenula se kotrljati kroz šumu. Nevjerojatno je što se kotrljala barem 300 metara i pala čak tri puta na više razina te ceste, a na kocu se zaustavila u Zakučcu kod montažne stolarske radnje - prepričao nam je Nenad Malenica, komunalni redar koji je izišao na mjesto očevida.

Snimio čitatelj / HANZA MEDIA

Njegovu priču nam je potvrdila i policija koja je rano jutros zaprimila dojavu o incidentu te su nas obavijestili kako je osim osobnog automobila, oštećen i zid radionice. Na svu sreću, nema ljudskih žrtava.

Snimio čitatelj / HANZA MEDIA

Osim radova na spomenutoj dionici, uskoro će krenuti i radovi na dijelu državne ceste D70, Omiš - Naklice - Gata - čvorište Blato, zbog izvođenja radova inženjerskogeološkog kartiranja stijena nad državnom cestom D70 na poddionici Omiš - Zakučac.

Snimio čitatelj / HANZA MEDIA

Zbog spomenutih radova od 5. do 15. ožujka cesta između Omiša i Naklica će se zatvoriti za sav promet od 8 do 18 sati s tim da će od 13:15 do 14:15 cesta biti otvorena kako bi mogli proći školski autobusi. U slučaju vremenskih nepogoda, cesta će biti otvorena za sav promet, a izvođenje radova i zatvaranje ceste će se odgoditi za sljedeći dan.

Snimio čitatelj / HANZA MEDIA

Posebno je zanimljivo da je riječ o dionici ceste koja bi za koju godinu, kad napokon bude zgotovljen most preko Cetine kojim bila barem polovično riješena omiška obilaznica, trebala postati državna kao dio glavnog cerstovnog pravca između Splita i Makarske, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:10