MEĐUNARODNI DAN

FOTO: MANIFESTACIJA ZA PAMĆENJE U MEĐUNARODNOJ BRITANSKOJ ŠKOLI U ZAGREBU Roditelji djece iz čak 20 zemalja spremili gastro delicije za pomoć bolnici

 
 Damir Krajac / CROPIX

Djeca iz dvadesetak zemalja svijeta, običaji od Rusije do Kine, tako je izgledao sada već tradicionalni Međunarodni dan u zagrebačkoj školi koju je zaobišao i štrajk.

Riječ je o Međunarodnoj britanskoj školi (The British International School of Zagreb) koja je članica velike Cambridge obitelji, a ove godine na manifestaciju za pamćenje, koja se održava treću godinu, došao je i britanski veleposlanik u Hrvatskoj Andrew Dalgleish, inače veliki prijatelj Hrvatske i strastveni navijač kada igra hrvatska nogometna reprezentacija.

Humanitarna akcija

U ovoj zagrebačkoj školi kada nije nastava i inače se čuju mnogi jezici iz cijeloga svijeta, pa je tako bilo i na Međunarodnom danu na kojem su svi oni koji su kupili neki od specijaliteta zemlje koja je izlagala sudjelovali u humanitarnom projektu za obnovu hitnog prijema kirurgije u bolnici Sestre milosrdnice.

Zagreb, 291119. 
Britanska medjunarodna skola, Dedici 102.
Obiljezen medjunarodni dan u Britanskoj medjunarodnoj skoli u Zagrebu.
Na fotografiji:  svecanost.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

U gastronomskoj ponudi ove je godine bilo svega i svačega, od talijanskih specijaliteta do onih s Bliskog istoka. Korišteni su svi mogući začini, ali je po običaju najveću pažnju izazvao ‘štand’ učenika iz Kine, koji su predstavili specijalitete koji su popularni u doslovno svim zemljama čiji učenici idu i u zagrebačku školu. A nastup poznate violončelistice Ane Rucner i brata Marija Rucnera bio je kruna spektakla. “Imamo dosta kineskih učenika, a sve ih je više i iz Rusije. U našoj školi se zaista ne pita odakle je učenik, a činjenica da dolaze iz cijeloga svijeta izuzetan je dar svima koji pohađaju Cambridge program”, kaže dr. Martin-Tino Časl, osnivač i ravnatelj prve privatne osnovne škole u Hrvatskoj Kreativni razvoj, a sada i Međunarodne britanske škole u Šestinama, koja po standardu odgovara onim najprestižnijim u svijetu.

FOTOGALERIJA: Međunarodni dan u Međunarodnoj britanskoj školi u Cambridgeu

Čudesni začini

I roditelji hrvatskih učenika koji pohađaju školu potrudili su se pripremiti razne gastronomske specijalitete, s time da ovaj put nisu ‘predstavljali’ samo Hrvatsku, već među ostalim Peru i Venezuelu. Uz korištenje začina i recepta koji su im omogućili roditelji zemalja Južne Amerike hrana je zaista bila dostojna vrhunskih restorana.

Zagreb, 291119. 
Britanska medjunarodna skola, Dedici 102.
Obiljezen medjunarodni dan u Britanskoj medjunarodnoj skoli u Zagrebu.
Na fotografiji:  Andrew Dalgleish, Dr. Casl.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX
Andrew Dalgleish (u sredini), Dr. Časl (desno)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:22