LOKALNA AMELIA EARHART

FOTO Metković: Nekoliko tisuća Neretvana ispratilo apsolventicu aeronautike Mateu Bebić na vječni počinak

Kolege s Fakulteta prometnih znanosti iz Zagreba su donijeli svijeće i bijelo cvijeće za svoju prijateljicu
 Denis Jerković / CROPIX

METKOVIĆ - Na gradskom groblju Svetog Ivana u petak poslijepodne pokopana je profesionalna pilotkinja, Matea Bebić (24), koja je poginula u padu sportskog zrakoplova nedaleko od ušća Neretve.

Od Matee su se oprostili roditelji, sestra, ostali članovi tugujuće obitelji, brojni prijatelji i poznanici.

Tisuće ljudi u tuzi i suzama ispratile su na vječni počinak Mateu, izrazile sućut njezinim najbližima, majci, ocu i sestri.

Matea je bila prvostupnica - inženjerka aeronautike te apsolventica diplomskog studija aeronautike. Stradala je skupa sa Stipom Vlahovićem Pačom iz Komina, kada se mali sportski zrakoplov dvokrilac iz kojega su bacali mamce za sredozemne voćne mušice iz još uvijek neutvrđenih razloga srušio u polje mandarina. Nitko ne zna je li avionu otkazao motor ili je pad prouzročio vrtlog vjetra. Oprečne su i izjave svjedoka, jedni tvrde da se motor ugasio u zraku a drugi da je radio do pada .

Kolege s Fakulteta prometnih znanosti iz Zagreba su donijeli svijeće i bijelo cvijeće za svoju prijateljicu, prvu pilotkinju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, koja je nažalost svoj mladi život okončala u mandarinama na ušću Neretve.

- Studentima i nastavnicima Fakulteta prometnih znanosti Matea će ostati u trajnom sjećanju kao izvrsna studentica i draga kolegica posebno vedre i vesele naravi, kazali su njezine kolege piloti u posljednjem pozdravu na groblju Svetog Ivana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 22:45