DAN VOJNE KAPELANIJE SV. VALENTIN

FOTO: Ministar Krstičević s pripadnicima Počasno-zaštitne bojne: 'Postali ste prepoznatljivi u međunarodnoj javnosti i simbol ste hrvatskog ponosa'

 
 MORH

U povodu obilježavanja 24. obljetnice Počasno-zaštitno bojne i Dana vojne kapelanije "Sv. Valentin" potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević susreo se u četvrtak s pripadnicima Počasno-zaštitne bojne te im je predstavio postignuća u radu u 2017. godini i iznio smjernice za rad u ovoj godini, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

MORH

MORH

Također, tijekom posjeta položen je vijenac i zapaljene su svijeće ispred spomen ploče poginulim pripadnicima "1. hrvatskog gardijskog zbora", a ovu je priliku ministar Krstičević iskoristio kako bi istaknuo posebnost i prepoznatljivost pripadnika te postrojbe za vrijeme Domovinskog rata pa sve do danas.

MORH

MORH

"Čak 76 pripadnika ove elitne postrojbe Hrvatske vojske dalo je svoj život za našu samostalnost, slobodu i neovisnu Hrvatsku. Postali ste prepoznatljivi ne samo u Lijepoj našoj već i u međunarodnoj javnosti i pravi ste simbol hrvatskog ponosa i dostojanstva. Dali ste svoj doprinos u Domovinskom ratu, dali ste hrvatske branitelje koji su kamen temeljac ove države i kojih se moramo prisjećati i do kojih moramo držati onako kako oni to zaista zaslužuju", rekao je ministar Krstičević.

"U Domovinskom ratu pobijedili smo jer smo imali ljubav, vjeru, dragog Boga i krunicu oko vrata i što je najvažnije, vjerovali smo u to da činimo nešto dobro, tako isto moramo činiti i vjerovati i danas“, poručio je Krstičević naglasivši kako je upravo povratak ceremonije pripadnika Počasno-zaštitne bojne na Markovom trgu jedan od dokaza kako se Hrvatska vojska stalno razvija i napreduje.

Načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov također je čestitao pripadnicima Počasno-zaštitne bojne na vrhunski izvedenoj vojno-akrobatskoj vježbi te ih pozvao na daljnje usavršavanje, navodi MORH u priopćenju.

MORH

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:30