PRIJATELJSKI ODNOSI S NJEMAČKOM

FOTO: MINISTAR KRSTIČEVIĆ U BERLINU NA PRIJEMU POVODOM DANA DRŽAVNOSTI 'Nosite domovinu uvijek u srcu i budite i dalje nositelji očuvanja identiteta'

 
 MORH

Hrvatski ministar obrane Damir Krstičević na prijemu u utorak u predstavništvu savezne pokrajine Baden Wuertenberg u Berlinu, održanom povodom Dana državnosti, Dana Hrvatske vojske i pete obljetnice članstva Hrvatske u EU, naglasio je prijateljske odnose Hrvatske i Njemačke, a Hrvatima u toj zemlji poručio da budu i dalje nositelji očuvanja nacionalnog identiteta.

Svečanom prijemu prisustvovalo je, među ostalima, hrvatsko izaslanstvo MORH-a i Oružanih snaga, članovi Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, predstavnici Hrvatske zajednice u Njemačkoj, predstavnici Hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj, te zastupnici u njemačkom Bundestagu, priopćeno je iz MORH-a.

Tom prigodom ministar Krstičević, koji boravi u službenom posjetu Njemačkoj, u svom obraćanju naglasio je kako su Hrvatska i Njemačka prijateljske zemlje, spomenuvši kako pripadnici oružanih snaga dviju zemalja zajedno sudjeluju u misijama i operacijama.

"Hrvatski vojnici danas, rame uz rame, zajedno s njemačkim vojnicima u operacijama i misijama u Afganistanu, Kosovu i Litvi, doprinose sigurnosti i održavanju mira“, istaknuo je ministar.

On je također izrazio zahvalnost doprinosu Hrvata u dijaspori u borbi za neovisnost, pri čemu je istaknuo da ova vlada brine o Hrvatima izvan domovine. "Drago mi je da sam imao prigodu susresti se s našim Hrvatima koji su ovdje u Njemačkoj.“

U tom kontekstu ministar im je čestitao predstojeći Dan državnosti te im poručio: „Nosite domovinu uvijek u srcu i budite i dalje nositelji očuvanja nacionalnog identiteta, hrvatskog jezika, hrvatske kulture i običaja“.

Ministar se osvrnuo i na ovogodišnje obilježavanje pete obljetnice članstva u Europskoj uniji, naglasivši da je Hrvatska članstvom u EU-u i NATO-u ostvarila vanjskopolitičke ciljeve, te da se nalazi "u klubu razvijenih država s kojima dijelimo zajedničke vrijednosti i odgovornost u očuvanju mira i stabilnosti.“

MORH

MORH

MORH

MORH

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 20:36