PRVI PUT NA RASTOKAMA

FOTO Ministar turizma u akciji: Ostojić jurio na quadu i pucao iz paintball puške!

 Mario Pušić/CROPIX

SLUNJ - Prvi puta u životu ministar turizma Veljko Ostojić posjetio je vodeničarsko naselje Rastoke u Slunju, te još nekoliko mjesta u slunjskoj okolici koja nude pustolovni turizam. Ljepota slunjskog kraja ga je očarala, toliko da je najavio ulaganja Ministarstva turizma u tzv. Male Plitvice, gdje bi uskoro mogao niknuti prvi disperzirani hotel u Hrvatskoj.

- Predivno, drugačije, veliki je to turistički potencijal. Mislim da su Rastoke tipičan primjer kako možemo iz jednog etno, autentičnog naselja, sela, dobiti disperzirani hotel i to će biti nešto na čemu će Ministarstvo turizma u budućnosti raditi. Sigurno da ćemo, ukoliko vlasnici objekata i lokalna zajednica budu za to, pokušati Rastoke pretvoriti u takav jedan object - rekao je Ostojić dodajući da će Ministarstvo koje vodi te Hrvatska turistička zajednica ovdje poticati programe identifikacije turističkih razvojnih područja i prioriteta na njima.

Zapazio je da u ovom prirodnom kutku ima previše buke.

- Razgovarat ću s kolegom iz Hrvatskih cesta na koji se način eventualno može smanjiti buka u Rastokama jer je šteta da jedan takav predivan biser prirode bude opterećen bučnom zagađenošću. Razgovarali smo i kako unaprijediti postojeće stanje, a sigurno je da treba zadržati ono bazično: autentičnost i izvornost, počevši od samog naselja. Treba intenzivnije raditi, i to će biti jedna od daljnjih akcija, na zaštiti prirode, barijera i slapova od propadanja - zaključio je ministar Ostojić.

Nakon što je "pregazio" Rastoke, uputio se na poligon Braniteljske zadruge Ponos u obližnjem Broćancu gdje se okušao u off road vožnji četverociklom te gađanju iz paintball puške.

- Ovo je nešto drugačije, rekao bih jedna mala inovacija u turizmu. Ono najvažnije je poruka da su ljudi sami uzeli sudbinu u svoje ruke, napravili kvalitetan turistički proizvod, a nisu čekali da netko drugi riješi njihovu sadašnjost i budućnost. Siguran sam da to nije samo turistički interesantno i atraktivno, nego da može biti i ogledni primjer za mnoge danas nezaposlene - kazao je ministar, nakon što je izjurio iz šume na quadu.

Vlasnica rastočkog Restorana Slovin Unique koja godišnje primi oko 20 tisuća gostiju Sanja Holjevac te vlasnik Braniteljske zadruge Ponos Ivan Panić koji ugosti oko 1000 gostiju zadovoljni su s posjećenošću koja raste iz godine u godinu.

Nakon Rastoka i Broćanca, ministar turizma posjetio je Gajinu pećinu, te Hotel Degeniju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:01