NEUGODNO IZNENAĐENJE

FOTO Mirjana Sanader: Policija nam je oduzela putovnice. Borovec tvrdi: Samo smo ih legitimirali

 Bruno Konjevic / CROPIX

ZAGREB - Kasno navečer, oko 22 sata, policija je legitimirala i zapriječila ulaz Mirjani i Bruni Sanader, supruzi i mlađoj kćeri bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, ispred njhove obiteljske vile u Kozarčevoj ulici, središtu Zagreba.

Kako nam je nadalje tvrdila Mirjana Sanader, policajci u civilu tom su im prilikom oduzeli i putovnice.

- Vratili smo se kući s torbama, no iz crvenog civilnog automobila zaskočila su nas trojica policajaca. Predstavili su se prezimenima Šeleman, Bosnar i Horvatić, te nam uzeli putovnice. Rekli su da ne možemo u kuću, nakon čega smo pozvali odvjetnika i novinare. Prije nego što su došli predstavnici medija i naš odvjetnik Ivan Lovrić iz odvjetničkog društva Suić-Lovrić-Klobučar, Horvatić je pobjegao, a i druga dvojica su se povukla kada ste stigli - ispričala nam je uznemirena Mirjana Sanader.

Vidno preplašena, Mirjana nas je s Brunom dočekala na cesti ispred vile. Njihove putne torbe bile su odložene na mokrom asfaltu pored ulaza u kuću. Po njihovom je ponašanju bilo jasno da su uzrujane, a Mirjana je s novinarima razgovarala isprekidano, te je konstatno pozivala odvjetnika Lovrića da i on kaže nešto. Povremeno bi se uključivala i Bruna Sanader.

- Ne znam hoću li na Badnjak moći popiti kavu u gradu, jer su nam policajci rekli da će sutra ponovno doći i da budemo kod kuće - rekla je, deset minuta iza 22 sata mlađa kći bivšeg premijera I Bruna Sanader. Dodala je kako je policajac koji je to izgovorio zvučao kao da joj prijeti.

No, glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec ustvrdio je da gotovo ništa od toga nije točno.

- Policija po nalogu suca istrage kontinuirano provodi nadzor nad kućom i kretanjem osoba iz nje i u nju, kako bi se spriječilo eventualno odnošenje vrijednih stvari - potvrdio nam je večeras, nešto prije 23 sata, Krunoslav Borovec.

Mirjana i Bruna Sanader dosad su uspješno izbjegavale novinare, što su nam i same rekle kada smo tek stigli pred vilu u Kozarčevoj, te ih zatekli kako se s torbama odloženim na mokrom asfaltu smrzavaju na cesti.

- Nismo ni slutili da ćemo vas jednom morati zvati - objasnila je Mirjana Sanader sazivanje svojevrsne ad-hoc tiskovne konferencije ispred njihove kuće. Tada su u kuću već mogli ući, a policajci su im navodno i vratili putovnice.

Novinarima nisu otkrili ni gdje su bili, rekli su tek da su ih policajci zaskočili kada su se vraćali kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 18:05