ODLUKA O IZRUČENJU

FOTO: MUSTAČ NA SUDU S ODVJETNIKOM NOBILOM 'Ne očekujem ništa važno'

Mustač je u SDS-u bio nadređen Perkoviću za kojeg je zagrebački Županijski sud jučer donio nepravomoćnu odluku o izručenju Njemačkoj, također zbog sumnje u umješanost u ubojstvo Đurekovića
 Ranko Šuvar / CROPIX

VELIKA GORICA - Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici počelo je sjednicu na kojoj će odlučiti o njemačkom zahtjevu za izručenjem Zdravka Mustača zbog sumnje u umješanost u ubojstvo hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića u okolici Muenchena 1983.

Mustač je dolazeći na sud na novinarski upit što očekuje odgovorio: "Ništa važno".

Bivšeg čelnika jugoslavenske Službe državne sigurnosti (SDS), koji je 1991. prešao na hrvatsku stranu, nakon čega je imenovan zamjenikom predstojnika Ureda za zaštitu ustavnog poretka, zastupa odvjetnik Tomislav Antolin.

Antolin je jučer najavio kako će se suprostaviti zahtjevu za izručenjem istim argumentima kao i obrana Josipa Perkovića, odnosno tvrdnjom da je nastupila zastara.

Mustač je u SDS-u bio nadređen Perkoviću za kojeg je zagrebački Županijski sud jučer donio nepravomoćnu odluku o izručenju Njemačkoj, također zbog sumnje u umješanost u ubojstvo Đurekovića.

Prema nekim najavama, očekuje se da bi i velikogorički Županijski sud mogao odobriti Mustačevo izručenje.

Na velikogorički Županijski sud stigao je i Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo koji se, prema neslužbenim informacijama, pridružio Mustačevu odvjetniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:46